-

2016. július 9., szombat

Anglia legidősebb házaspárja ezt üzeni a társkeresőknek


Maurice és Helen már betöltötték a 100. életévüket, egyikőjük 101 másikójuk 102 éves, 4 éves udvarlással kezdődött a kapcsolatuk, a második világháborút is együtt vészelték át, négy gyerekük született és most elárulják mi a hosszú kapcsolat titka. 


Anglia legidősebb házaspárja ezt üzeni a társkeresőknek

Ki más tudhatná jobban, hogy mi kell egy jól működő párkapcsolathoz mint ők? Mr. Kayne röviden fogalmaz, szerinte a boldogságuk titka az volt, hogy mindig egyetértett a feleségével. A tolerancia fontosságát mindketten kiemelik, de a megbocsájtás is fontos, főleg, ha évtizedeket élünk le valakivel. De a csoda egyik összetevője az is, hogy folyamatosan új, közös célokat tűzzenek ki a felek.


Sokan gondolják úgy, hogy a párkapcsolatuk megmenthetetlen és válnak el ahelyett, hogy megpróbálnának változtatni.
Anglia legidősebb házaspárja szerint viszont vannak olyan dolgok, amikkel kiküszöbölhető lenne az elválás.

Közös célok

Az senkinek sem kell mondani, hogy a karrierépítésben fontos a célok kitűzése. De ez a magánéletben sincs másként. Egy párkapcsolatban olyan közös célokat kell találni, amiért mindkét fél szívesen dolgozik és hoz érte áldozatokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy nyaralás, egy szobafestés vagy később a házasság is közös cél lehet. Majd a gyerekvállalás, a közös élet kiépítése is mind közös célok sorozata.

Megértés

A toleráns és rugalmas emberek sok mindent el tudnak érni az életükben. A kapcsolatokban, legyen szó párkapcsolatról vagy a kollégáinkhoz fűződő viszonyhoz, mindenféleképpen fontos. Ha a megértést a párkapcsolatban tisztelet egészíti ki, akkor tényleg sikeres lehet a párkapcsolat. Ezekből adódik az is, hogy elfogadjuk a másik döntéseit is, valamelyik félnek mindig engednie kell.

Megbocsátás

A megbocsájtás döntés kérdése, mégis sokaknak nehezükre esik, hogy túllépjenek a sérelmeken és engedjék, hogy tiszta lappal új életszakasz kezdődjön. Mindannyian hibázunk, néha az egyik, néha a másik fél kerül abba a helyzetbe egy párkapcsolatban, hogy döntenie kell: megbocsájt vagy inkább a harag útját választja. Ez utóbbi garantáltan a szakítás felé sodorja a kapcsolatot… A megbocsátáshoz azonban fontos, hogy megbízhassunk a másikban, és abban, hogy ő sem él vissza vele. Fontos a bizalom, próbáljuk ezt megőrizni, amíg csak lehet, mert ha ez elveszik, a kapcsolatból sokkal nehezebben veszi a kapcsolat a mélyrepüléseket.

Kommunikáció

Végül a negyedik, de annál fontosabb összetevő, ami kiegészíti az előző hármat és összeköti azokat az, hogy merjünk kimondani dolgokat. Senki sem gondolatolvasó, még akkor sem, ha a párunk és nagyon közel áll hozzánk. Sok mindent tudhat rólunk, de a fejünkbe nem lát bele ő sem. A problémákat át kell beszélni, akciótervet kidolgozni a megoldásukra, mert ha nem lépünk időben, akkor az is kapcsolat megromlásához vezethet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése