-

2016. március 22., kedd

Milyen egy jó bemutatkozó szöveg? - Sikeres társkereső kalauz

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor jóval többre lesz szükséged, mint egy-két előnyös fotóra. Nem tagadjuk, sokan nézik a fényképeket, sokan döntenek az alapján, hogy mi az első benyomásuk arról a személyről, akit a fotón látnak, de még többen nézik az összképet... Azt, hogy mi van egy kedves arc mögött.


Milyen egy jó bemutatkozó szöveg? - Sikeres társkereső kalauz

A fénykép fontos, ez alapján dönti el a legtöbb párkereső, hogy tovább olvas-e. Tehát azt tudjuk javasolni, hogy ugyanolyan gonddal és odafigyeléssel készítsd el a bemutatkozó szövegedet is és a profilod egyéb, írott tartalmait is, mint ahogyan egy-egy fényképet kiválasztasz magadról feltöltés előtt.


Engedj betekintést az életedbe és fedd fel,  hogy kit keresel

A bemutatkozódnak a legjellemzőbb, pozitív tulajdonságaiddal kell kezdődnie. Viccesnek tartod magad? Hűséges típus vagy? Inkább állandó mozgásban vagy, vagy otthonülő vagy? Ha nem jut eszedbe pár jellemző, kérj segítséget a barátaidtól.

Írd le azt is, hogy mi motivál, mivel foglalkozol szívesen. A munkádra is kitérhetsz, de ha nem igazán találod a helyed benne, akkor inkább azokra a dolgokra fókuszálj, amik iránt igazán lelkesedsz.


Fejtsd ki, hogy kit keresel

Már a bemutatkozódban is utalhatsz rá, de részletesen is ki kell fejtened, hogy mit vársz el, kire van szükséged egy párkapcsolatban. Vigyázz arra, hogy hogyan fogalmazol. Például sokan nem szeretik, azt az elvárást olvasni, hogy az ideális társnak “sportos teste van”, inkább írjuk azt, hogy aktív életet él. Fókuszálj az értékekre, amik fontosak neked a másikban.

Ne csak írj, mutasd meg magad a szavakon keresztül

Sokan esnek abba a hibába, hogy leírják, szeretnek kirándulni vagy szeretnek eljárni szórakozni hétvégenként. Valljuk be, az olvasó figyelmét nem fogja megragadni ez a pár mondat… Mesélj el egy sztorit, mondd el, hogy milyen, amikor lazítasz hétvégén. Vajon a másik bele tudja élni magát ebbe a szituációba, el tudja képzelni, hogy veled van?

Nincs helye a negatív gondolatoknak

Sokan arra használják a profiloldalukat, hogy elmeséljék milyen csalódás érte őket, esetleg arra pazarolják a helyet, hogy leírják “kalandorok kíméljenek”, “csak magas, vékony férfiakkal ismerkedek”. Az elzárkózás, a negatív gondolatok nem túl bizalomgerjesztőek. Ráadásul egy-egy ilyen megnyilvánulásba mindenki azt lát bele, amit akar. Például leírod, hogy “drámakirálynők kíméljenek”, ezzel azt sugallod, hogy már rengeteg ilyen kapcsolatod volt, vagy azt, hogy minden apróságot felnagyítasz... Ki tudja ki mire következtet...?
Egy kerek sztori, helyesen

Nézd vissza, mit írtál, mielőtt a mentés gombra kattintasz. Olvasd át a soraidat, elmondanak rólad egy kerek egész történetet? Ha egy ismeretlen ember olvasná, megismerne téged a leírtak alapján? Ha igen, akkor már csak a helyesírást kell ellenőrizned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése