-

2016. március 9., szerda

Melyik személyiségtípusba tartozol?

Azt már tudjuk, hogy mindannyian mások vagyunk, mindenkinek megvannak a tipikus személyiségjegyei. És egyre általánosabb és természetesebb az is, hogy szeretnénk megismerni magunkat. Egy-egy személyiségteszt legnagyobb előnye, hogy a segítségükkel a társkeresés is könnyebb.


 Melyik személyiségtípusba tartozol?


Ha rájössz arra, hogy melyik személyiségtípusba tartozol, akkor sokkal könnyebb eldöntened azt is, hogy ki illik hozzád.

Többféle személyiségtípus besorolás létezik, most nézzünk meg egy olyant, ami négyféle csoportra osztva, összesen 16 embertípust különböztet meg. Olvas el az egyes típusok jellemzőit és  töltsd ki a tesztet.


A négy nagyobb csoport, a Felfedezők, az Őrök, a Diplomaták és az Analitikusok között is lehetnek eltérésék ezért ez a felosztás tovább négy alcsoportra osztja ezeket a típusokat.

Analitikusok:
1. Építész:
Magányos egyedül a csúcson, stratégiailag gondolkodó személyiségtípus, logikus gondolkozású. A nők között különösen ritka ez a típus, a népességnek mindössze 0.8 százalékát alkotják. Sokszor ezek a hölgyek nehezen találnak hozzájuk hasonló párt.

2. Tudós:
Nem szeretnek átlagosnak tűnni, kreatívak, vág az eszük és egyediek. Filozófusok, felfedezők tipikus példái ennek a csoportnak.

3. Parancsnok:
Született vezetők, karizmatikusak, magabiztosak és tekintélyparancsolóak, gyakran állnak mögéjük az emberek, akiket könnyen tud irányítani.

4. Vitázó:
Szeretnek vitatkozni, érvelni és mindenki számára érthetővé tenni dolgokat. Ezzel tulajdonképpen semmilyen céljuk nincs, csupán szórakoztatónak találják az ilyen eszmecseréket. Éles az eszük, szeretnek gondolkozni.

Diplomaták:

1. Védőügyvéd:
Nem csupán álmodozók, hanem céljaikat megvalósítani is képesek. Képesek pozitív hatást gyakorolni a környezetükre.

2. Mediátor:
Igazi idealisták, minden emberben és helyzetben keresik a jót, szeretnének javítani a világon. Sokszor félénknek, visszahúzódónak tűnnek, de belül tüzesek. Ha viszont sikerül hasonló párt találniuk, akkor nagyon harmonikus kapcsolatot képesek kiépíteni.

3. Főszereplő:
Szenvedélyes, nagy az önbizalma és elbűvölő.  Gyakran politikusok, edzők vagy tanárok. Arra ösztönöznek másokat, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból és tegyenek minél több jót.

4. Kampányfőnök:
Kulcsszava a szabadság, szereti a jó bulikat, nagyon jól érzi magát társaságban és rendkívül érzelmes. Nehezen tudnak elköteleződni és rengeteg energiájuk van.

Őrök:

1. Logisztikus:
Gyakorlatias emberek, tisztában vannak a kötelesség fogalmával. Tudnak és szeretnek is felelősséget vállalni a tetteikért. Vannak céljaik és mindent bevetnek annak érdekében, hogy elérjék azokat. Türelmesek és kitartóak.

2. Védő:
Ellentmondásos személyiség, analitikusok; introvertáltak, de jól értenek az emberekhez és kiterjedt társas kapcsolataik vannak. Szeretnek tervezni, de a változás sem rendíti meg őket. 

3. Vezető:
Hagyománytisztelőek és szeretik a rendet, gyakran közösség összetartó szerepük van. Az őszinteség, elkötelezettség és méltóság a kulcsszavaik, szeret utat mutatni, gyakran kérnek tőle tanácsot.

4. Konzul:
Környezetükben nagy népszerűségnek örvendenek. Sikeresek a sportban, a tanulmányaikban. Nagyon fontosak számukra az emberi kapcsolatok, szeretik, ha a környezetükben élők boldogak.

Felfedezők:

1. Virtuóz:
Szeretnek dolgozni, el kell foglalniuk magukat, csak a munka öröméért. Rengeteg dolgot tapasztalnak meg a munkájuk során, sokat tudnak a világról.

2. Kalandvágyó:
Művészlelkek, magas az esztétikai érzékük, feszegetik a társadalmi elvárások határait. Szeretik a szépet, szeretnek ellenszegülni az elvárásoknak és ki nem állhatják, ha beskatulyázzák őket.

3. Vállalkozó:
Szeretik az emberek, imádnak a figyelem központjában lenni, sokat nevetnek, jó a humorérzékük. Nincs problémájuk azzal, hogy nagyobb közönség előtt beszédet mondjanak, mindig a figyelem középpontjában vannak.

4. Szórakoztató:
A pillanatnak élnek, szeretnének boldogabbá tenni mindenkit.Ellenállhatatlan a stílusuk, szeretnek segíteni másokon, nagyon jók a félénkek bátorításában.

1 megjegyzés: