-

2015. december 10., csütörtök

Félelem és félénkség a társkeresésben

Mi is gyakran látjuk, hogy sok embert a félénkség és az önbizalomhiány riaszt el attól, hogy bele merjen vágni, úgy igazából a párkeresésbe. De mit lehet ez ellen tenni?



A legtöbbször azok, akik félelmet éreznek a kezdeményezéskor, egyszerűen túlgondolják a szituációt és saját gondolataik, kételyeik rabjaivá válnak. A kudarctól, a visszautasítástól való félelem bénító hatású lehet. Az egyetlen megoldás tehát az, ha rögtön beleugrasz a mély vízbe és megteszed azt, amitől a legjobban tartasz.

Az online társkereső oldalak kiváló gyakorlóterepet nyújtanak azoknak, akiknek van még mit dolgozniuk az önbizalom-növelés területén. Először azt kell tisztáznod magadban, hogy az eddigi élményeidnek nincs hatása a jövődre. Ha úgy érzed, hogy eddig csak kudarcok értek, akkor az csak azt jelenti, hogy egy kis változtatással könnyen elérheted, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Ne hagyd, hogy a múltad rányomja a bélyegét a jövődre.

Gondold át, hogy mi lehet a sikertelenséged mögött, mit csinálhatnál jobban, nézz szét az ismerőseid között, hátha találsz valakit, aki szerinted elég határozott és jól veszi az akadályokat párkereséskor, beszélj vele és less el pár trükköt. Az önbizalom fejleszthető, a félénkség egy idő után alábbhagy, de ehhez el kell hagynod a komfortzónádat és megtenni olyan dolgokat is, amiktől esetleg rettegsz.

Forrás: The Guardian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése