-

2015. november 11., szerda

Mekkora korkülönbséggel működhet?

Hugh Hefner, Playboy mágnás kapcsán Hefner szindrómaként emlegetik azt a jelenséget, amikor egy idősebb férfi jóval fiatalabb hölgyekkel randizik. Ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy mekkora az ideális korkülönbség a nők és férfiak között egy párkapcsolatban?

 


Sokan azt mondják, hogy egy gazdag, egzisztenciával rendelkező férfinak megvan a joga ahhoz, hogy jóval fiatalabb nővel randizzon,  még akkor is, ha ezt sokan a Cukrosbácsi jelzővel illetik.

A másik nézőpont szerint ezek a férfiak nem veszik figyelembe azt, hogy egy fiatalabb nőnek teljesen más a világlátása és mások az elvárásai is, mint neki. Ezzel kockára teszik a kapcsolatot és valójában sosem lehet egy ilyen párkapcsolat tartós.

Habár a köztudatban inkább az idősebb férfi-fiatalabb hölgy felállás él, a valóságban az idősebb nők is gyakran lépnek kapcsolatra fiatalabb férfiakkal.

Ha körbenézünk a sztárvilágban, akkor tehát mindkét trendre találhatunk példát. A kérdés az, hogy annak ellenére, hogy mi a divat, mi az ami a valóságban is működhet?

A kutatók azt állítják, hogy minél nagyobb a korkülönbség, annál rövidebb a kapcsolat, annál gyakoribb a válás. Egy öt éves korkülönbség esetében 18 %-al nagyobb az esélye a válásnak, mint mondjuk egy olyan kapcsolatban, ahol csak egy év a különbség. Ha 10 év eltérés van az életkorban, akkor a százalékos arány 39 %-ra emelkedik, 20 év esetében pedig már 95 % a válás kockázata...

De nézzük meg azt is, hogy a szakértők szerint mi kell ahhoz, hogy mégis működjön egy ilyen párkapcsolat.

A boldogság nem a korkülönbségen múlik, állítják a párkapcsolati coachok, szakértők. A nők megteremtik a saját egzisztenciájukat, ezért akár már egy fiatalabb férfi mellett is jól érzik magukat. Amikor valaki párt keres, akkor elképzel egy ideális korú, hölgyet vagy urat, amihez ragaszkodik egy ideig, de később már egyáltalán nem lesz mérvadó. A szakértők szerint a nagyon nagy korkülönbséggel működő kapcsolatok inkább a sztárvilágra jellemzőek, nem feltétlenül a mindennapi ember életében, ahol inkább a hasonló korúakat keresik a párkeresők.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése