-

2015. november 6., péntek

Dr. Kollárné Déri Kriszti: Hol az exed helye? II. rész

Milyen érzéseket vált ki a feleségből, ha a férje az exének ír karácsonyi üdvözlőt... Te tudod, hol a helye a régi kapcsolataidnak? Kriszta írása folytatódik a témában...

 


A vállalat lehetséges stratégiái: további növekedés vagy szinten tartás.

A beérő párkapcsolat tehát egyértelműen további befektetés és ráfordítás, nem dőlhetünk hátra! Ha az erőforrásainkat az exekre pazaroljuk, a sztárok csúfos kudarca a döglött kutya.

Más szempontból pedig jól kérjük meg az árunkat, sztárgázsit állapítsunk meg magunkért, míg nem késő! Ha sztár pozícióba került az életünk (még akkor is, ha nem érezzük annak) és a férjünk ilyen levelet ír a volt feleségének, ott valami nagy gond van. Örüljünk, hogy észrevettük.

Párkapcsolati sztár stratégia: további befektetés, növekedés, de legalább szinten tartás

Milyen ráfordítást igényel? Idő, figyelem, figyelem, figyelem, elköteleződés (őszinteség, megbízhatóság, szeretet)

Nehogy kockáztasd a sztárpár pozíciódat azzal, hogy az exednek írsz érzelmes üzeneteket!

A fejős tehenek csoportjába azok a termékek, szolgáltatások, vagy üzletágak tartoznak, melyek piaca már egyáltalán nem vagy csak kismértékben növekedhet magas relatív piaci részesdés mellett. E termékek cash flow-ja erősen pozitív. Célszerű ezt az állapotot a lehető leghosszabb ideig fenntartani.
A vállalat lehetséges stratégiái: szinten tartás vagy aratás.
Párkapcsolati fejőstehén stratégia: szinten tartás vagy aratás (semmiféle beruházás!)

Milyen ráfordítást igényel? Az exünkkel szemben nincs helye vallomásnak! Azt a kérdőjel érdemli. A sztárnak is kifejezetten jót tesz. A szerelmi vallomás, évődő emlékezgetés beruházás a jövőbe. De aminek nincs már jövője? A fenti esetpéldában mégis van? Ha nem tulajdonítanának valószínűséget a kapcsolat felmelegítésének, teljesen érthetetlen és irracionális az exférj viselkedése. Indokolt az új partner felháborodása és elkeseredése.

Márpedig fejőstehénből egyhamar nem lesz sztár termék, ezt bizony vegyük tudomásul. A termék életgörbéje, azaz a termék elöregedése (válással elöregedik a párkapcsolat és szükségképpen elhal) az alábbi utat és illeszkedő helyes stratégiát mutatja ugyanis:

Párkapcsolati fejőstehén stratégia: nincs további befektetés csak szinten tartás vagy aratás.

Milyen ráfordítást igényel? Némi idő, korlátozott figyelem.  "Boldog karácsonyt neked is"-típusú, de nem több karácsonyi üdvözlet az exünknek.

Ha a jelenlegi partneredet is csak fejőstehénnek tekinted, aranytojást tojó tyúknak (hogy még nagyobb állatság legyen), megteheted, hogy a háta mögött flörtölsz az exeddel. Így cselekedve a közönyödről tettél tanúbizonyságot, arról, hogy nem félted a jelenlegi kedvesedet. Bizonyára azt hiszed, nincs mit veszítened(?).

Hol a helye az exnek? 7-8 év után mindenképpen a Döglött kutya pozíció a helyes különösen akkor, ha már van új, stabil partnerünk.

A döglött kutyák kategóriába tartozó termékek a vállalt legkedvezőtlenebb pozícióban lévő termékei, szolgáltatásai vagy üzletágai. Ezen termékeknél a piac egyáltalán nem vagy csak minimálisan bővül, és a relatív piaci részesedés is rendkívül alacsony. A döglött kutyák lehetnek egykori fejőstehenek vagy olyan termékek, melyek eleve nem tudtak kedvező helyzetbe kerülni. Ezeket a termékeket általában praktikus kivonni a piacról, kivéve ha a piacon maradásukkal megakadályozható, hogy a versenytárs egyedül uralja a terepet.
A vállalt lehetséges stratégiái: visszavonulás vagy szinten tartás.
Párkapcsolati döglött kutya stratégia: ha indokolt, még szinten tartás, de leginkább visszavonulás

Milyen ráfordítást igényel? Semmi idő, semmi figyelem, éppen még zöröghet a tv-d helyett

Bármilyen stratégiát is válassz, legyen konzisztens a termék(életgörbédd)el.

Dr. Kollárné Déri Kriszti

Párkapcsolati edző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése