-

2015. október 15., csütörtök

Miért az elérhetetlenért futsz?

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy valaki azt mondja, készen áll a szerelemre, egy komoly kapcsolatra, de mégsem talál olyan embert, akiről tényleg azt érezné, hogy mellette szeretne lenni. Mindig az elérhetetlen férfiakat, nőket fogja ki.



Nem meglepő módon, ebben az esetben a párkeresőknek kell rendezniük a soraikat. Ha te is hasonló problémákkal küszködsz, akkor az azért lehet, mert:

Te magad sem vagy elérhető

Lehet, hogy magadnak sem vallod be, de még nem akarsz komoly kapcsolatot. Viszont a környezeted elvárásai miatt és önmagad szórakoztatásásra mégis randizgatni kezdesz és általában olyan partnereket vonzol be, akik szintén elérhetetlenek. Mert ez egyszerűen kényelmesebb. Nem kell különösebb energiákat fektetned a kapcsolatba és elköteleződnöd sem kell. Számtalan oka lehet annak, hogy kerülöd az intimitást és az elköteleződést, talán még mindig gyászolsz egy elmúlt kapcsolatot, talán olyan csalódás ért, amit még nem dolgoztál föl...Önvizsgálatra van szükség.

Nem hiszed el, hogy jobbat érdemelsz

Nehéz elismerni, de ha figyelsz rá, akkor lehet, hogy te is hallani fogod azt a kis hangot, ami azt mondogatja neked, hogy nem vagy elég szép, nem vagy elég jó vagy nem érdemled meg, hogy jó párkapcsolatod legyen. A probléma gyökerét ebben az esetben is magadban kell keresned, lehet, hogy a neveltetésed miatt érzed ezt de az is lehet, hogy egy exed hitette el veled, hogy nem érdemelsz mást, csak az elérhetetlen kergetését. Bízz magadban és ne érd be, csak a legjobbal.

Nem tudod, hogy mondj nemet
 
Különösen a nőkre igaz, hogy nem tudják kimondani azt, hogy “nem, köszönöm, én mást keresek.”
Hozzá kell szoknunk, hogy csak akkor kapjuk meg azt, amit akarunk, ha kimondjuk, és a szavakat a velük összhangban álló tettek is követik. Ha ez nem történik meg, akkor nagyon sokáig elhúzódhat a keresgélés.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése