-

2015. október 2., péntek

Lehet egyéjszakás kalandból valódi kapcsolat?

Vajon lehet komoly kapcsolat egy meggondolatlan hancúrozásból, esetleg egy “csak szex és más semmi” jellegű viszonyból? Van remény arra is, hogy talán házasság lesz belőle? Szakértők véleményeit gyűjtöttük össze a témában.



Tanácsadók és coach-ok egy dologban egyetértenek a témával kapcsolatban, az egyéjszakás kalandok igenis komoly és mély kötődéssé fejlődhetnek, de ez a legtöbb esetben rengeteg érzelmi kockázattal járhat.

A témával kapcsolatban számtalan fontos kérdés felmerülhet. Ha az első pár randi után az ágyban kötnek ki a felek, akkor az vajon segít a kapcsolat építésében? Nem akadályozza meg teljesen, hogy valóban megismerjék egymást? Mi zajlik le bennünk, amikor azt gondoljuk, hogy érzünk valami mélyebbet az iránt, akivel csak szexuális kapcsolat alakult ki? Vajon a szex kötelez minket arra, hogy esélyt adjunk a komolyabb kapcsolatnak?

Amerikában végzett kutatások kimutatták, hogy 35%-a az egyéjszakás kalandoknak komolyra fordul, de mi van a fennmaradó 65 %-al?

Az egyéjszakás kalandok arra köteleznek, hogy bízzunk egy olyan emberben, akiről gyakorlatilag semmit sem tudunk, ugyanakkor rengeteg dologra fény derülhet, ráadásul nagyon gyorsan.

"Az ágyban olyan dolgokat tudhatsz meg a másikról, amiket sehol máshol, igazán látod, érzed és megérinted a partneredet." - mondja Dr. Helen Fisher, párkapcsolati tanácsadó - " Persze, hatalmas a kockázat és ennek megfelelően hatalmas lehet a nyereség is, ha jól alakulnak a dolgok, de a csalódás is hasonló mértékű lehet.."

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése