-

2015. október 22., csütörtök

Így szeresd magad, hogy szeressenek

Biztos te is találkoztál már azzal a felfogással, hogy a jó párkapcsolat előfeltétele önmagunk szeretete. Ha nem fogadod el és szereted önmagad, akkor hogyan várhatnád el ezt másoktól? Ezt a gondolatot fejtjük ki egy kicsit jobban.






Jó ajánlatnak tűnik: tanuld meg szeretni magad és megkapod álmaid nőjét vagy férfiját. Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet, mert szeretni magunkat csak kemény munka árán lehet. Sokan pedig abban sem biztosak, hogy hogyan kellene ennek a munkának nekikezdeni…ebben próbálunk meg segíteni.

Először is azt kell tisztázni, hogy önmagunk szeretete alatt nem önző, kapzsi és hedonista életmódra kell gondolni. Önmagunk szeretete sokkal inkább azt jelenti, hogy elfogadjuk magunkat, tisztában vagyunk az értékeinkkel és a rossz tulajdonságainkkal egyaránt, valamint tudatosítani tudjuk magunkban azt, hogy a saját életünket mi irányítjuk.

Fogadd el magad

Az élet célja az, hogy megtaláljuk az értéket önmagunkban. Ehhez elengedhetetlen az önismereti munka. Az életünk nem azért van, hogy aggódással és örökös problémázással töltsük, folyamatosan arra koncentrálva, hogy mi az, ami nincs a birtokunkban. Ha elengedjük azokat az önmarcangoló gondolatokat, amik arról szólnak, hogy hogyan kellene élni az életünket, egy hatalmas lépés afelé, hogy megtanuljuk szeretni önmagunkat.

Érdekeljen önmagad jóléte

A legnagyobb hiba az életedben, ha azt hiszed, hogy nem lehetsz önző. Sajnos manapság az a képmutató álláspont van érvényben, miszerint önzetlenül kell szeretni, önfeláldozóan. Pedig az igazság az, hogy azért (is) szeretünk, hogy nekünk jó legyen. A szerelem kielégíti a vágyainkat, táplálja a szenvedélyünket és gazdagítja az életünket . A szerelem egy nagyszerű módja annak, hogy megtanuljuk értékelni magunkat, az elvárásaink miatt pedig nem kell, hogy rosszul érezzük magunkat.
Ha van elég bátorságod ahhoz, hogy elismerd, vannak igényeid és, hogy te is szeretnél profitálni a kapcsolatból, akkor egy sokkal minőségibb párkapcsolat vár rád.

A saját magad ura vagy

Magunkat utalni annyit tesz, hogy folyamatosan újrateremtjük magunkat és tudatában vagyunk annak, hogy a saját döntéseink határoznak meg minket. Ez a párkapcsolatokra is igaz, ahol meg kell alkotni a párnak közösen önmagukat és nem arra kell hagyatkozniuk, hogy hogyan kellene működnie a nagykönyv szerint vagy, hogy hogyan csinálják mások.

Forrás: Huffington Post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése