-

2015. szeptember 11., péntek

Kriszti válaszol: Mi is az ontológiai coaching?

Sokak számára még idegen fogalom a coaching, míg mások már gyakorlottan alkalmazzák vagy éppen tudják, hogy milyen kérdésekkel fordulhatnak a coachok felé. Dr. Kollárné Déri Kriszti elmondja nekünk, hogy miben is más és milyen kérdésekre adhat választ az ontológiai coaching.


A coaching alapvetően egy különleges tanácsadási módszer, aminek a lényege az, hogy nem direkt, becsomagolt tanácsokat kapnak az emberek, hanem a saját erőforrásaikra épített, személyreszabott vonalvezetőt, amivel a későbbiekben könnyebben el tudnak igazodni abban a kérdéskörben, amivel felkeresték  coach-ot.
 
„Mi, ontológiai coachok úgy tartjuk, hogy a válaszok már készen vannak, és keresik a hozzájuk tartozó kérdéseket.” - Állítja Kriszti.

Az ontológiai coaching gyakorlatilag egy olyan szellemi., lelki, spirituális állapotban való tevékenykedés, amely azt mutatja meg, hogyan lehet a körülöttünk zajló világot megérteni, elfogadni és elfogadtatni. „Csak a megszerzett és elmélyített tudásotok marad meg örökké. Ez az alárendelődés, kitartás, alázat edz meg, ad erőt, hogy később, a valódi, kőkemény helyzetben helyt tudj állni. Akkor majd leszakítod a munkád gyümölcsét. Ez (is) a nemzetközi ontológiai coaching és a tanítása.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése