-

2015. szeptember 9., szerda

Kérdés és válasz: Érzelmek vagy csak szex és más semmi?

“27 éves vagyok, nemrég ért véget egy kapcsolatom. Van valaki, akivel talán könnyebb lenne felejteni…” - Sokaknak ismerős lehet a szituáció. Összetört szívvel mennyire bonyolódjunk bele egy szexkapcsolatba?


Kérdés:


Nemrég szakítottak velem, van egy barátom, aki nem sokkal azután, hogy szabad lettem jelezte felém, hogy ő szívesen lenne velem...mármint az ágyban. Attól félek, hogy ha most belekezdek egy ilyen kapcsolatba, akkor az érzelmi igényeim teljesen háttérbe szorulnak majd. Én vallásos családból származom, fontosak nekem ezek az értékek és tudom, hogy neki is. Azt érzem, hogy nekem most arra van szükségem, hogy növeljem az önbizalmam és határozottságom, nem tudom ebben mennyire segítene ez a kapcsolat…

Válasz:

Valószínűleg túlgondolod a szituációt. Szakítás után természetesen az egyik járható út az az, hogy eltávolodsz mindenféle párkapcsolattól, magadra fókuszálsz és próbálod újra összerakni magad, erősíteni az önbizalmadat, annak érdekében, hogy a jövőben megvédhesd magad a hasonló csalódásoktól.
Ha ezért szeretnéd építeni az önbizalmadat, akkor tudnod kell, hogy semmi sem véd meg a csalódásoktól.
A másik lehetséges út, hogy egy kis időre elengedsz mindent, nem gondolsz a korlátokra és a fejlődésre sem. Legalábbis nem tudatosan. Elképzelhető, hogy most arra van szükséged, hogy élvezd egy kicsit az életet. Gondold át, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartod-e, hogy megéld az erotikus oldalát is ennek a barátságnak. Nem kizárt, hogy hibákat fogsz elkövetni, újakat vagy olyanokat, amiket már a korábbi kapcsolataidban is elkövettél. De minden kapcsolat egyben lehetőség a fejlődésre is. Lehet, hogy a barátod nemcsak a tesi örömökben lesz partner, hanem az érzelmiekben is. És ha nem? A fájdalom és a csalódás, mindig ajtót nyit a fejlődésre, ezért soha ne félj közel engedni valakit magadhoz... Ha azt érzed, hogy erre van szükséged.
Talán pont a vallásos háttered nehezíti meg ezt a helyzetet, ez az, ami miatt bűntudatot érezhetsz. Lehet, hogy te is ugyanúgy vágysz arra, hogy ezzel a barátoddal más területen is kiteljesedjetek. Kicsit áss mélyebbre magadban és fedezd fel, mire is vágysz igazán, lehet talán ez a kapcsolat vezet majd el a határozottsághoz és az önbizalomhoz, mert ezek pont olyan dolgok, amik nem jönnek csak úgy maguktól...

Forrás: The Guardian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése