-

2015. szeptember 1., kedd

30 országban volt kérdés, hogy mi tesz boldoggá


Melyik országban a legboldogabbak a fiatalok és mitől? Erre a kérdésre kereste a választ egy népszerű zenecsatorna, a VIVA TV. 

A VIVA televízió összesen 30 ország huszonéveseit kérdezte meg azzal kapcsolatban, hogy mi teszi őket igazán boldoggá.


Az eredmények alapján kiderült, hogy a mexikói fiatalok a legboldogabbak, míg a japánok érzik legkevésbé, hogy az életük a megfelelő mederben folyna.

Mi magyarok érdekes módon, ha fiataljainkat tekintjük, nem járunk rossz helyen, hiszen a megkérdezett 15-24 évesek 70%-a boldog, bár közülük sokan más, nyugati országban képzelik el az életüket. Főleg Németországban, vagy Angliában, ahol  összehasonlíthatatlanul magasabb az átlagos életszínvonal, mint hazánkban. Na de mit jelent mindez a boldogság tekintetében?

Az ifjak a felmérés szerint a sikeres életet nem a pénzben, vagy a karrierépítésben látják, hanem a kiegyensúlyozott párkapcsolatban. Ez persze furcsa lehet, ha 15-16 éveseket kérdezünk, ellenben a huszonévesek világában már komolyabb tétje van a dolognak.

A témakörben megkérdezett szakpszichológus szerint Magyarországon is jellemző ez a nézőpont, ő azonban nem romantikus lelkeket lát, hanem a folyamatosan dolgozó szülők magányos gyermekeit, akik kizárólag kortárs csoportjuk felé fordulva, minden visszaigazolást a korosztályuktól várnak, s már legelső párkapcsolataik időszakában is sokszor válnak kapcsolatfüggőkké.

Igaz persze, hogy a kérdés valóban értelmes feltevéséhez egy megelőző verzióra is szükség volna, amikor arra kereshetnénk a választ, hogy igazából mi a boldogság. Ugyanis harminc-negyven évesen az ember másképpen fog gondolkodni természetszerűleg, mint amiképpen késő kamaszként, majd fiatal felnőttként gondolkodott.

A szerelem nagyon fontos, ez nem vitás, de közben fontos odafigyelni az arányokra is. Egy éveken át tartó párkapcsolat során, főleg ha az húsz éves kor környékén virágzik, hangsúlyosan oda kell figyelni arra is, hogy a kapcsolat ne menjen a tanulás rovására. Ugyanis a gyenge érettségi, vagy a sikertelen egyetemi felvételi egy életre megpecsételheti az ember sorsát. A szerelem pedig sajnos mulandó, főleg, ha azt sem definiáljuk megfelelően.

Vagy hagyjuk az okoskodást és hallgassunk inkább arra, amit az ösztöneink és a megérzéseink diktálnak? Ki tudja a választ?

Forrás: civilhetes.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése