-

2015. augusztus 14., péntek

Amit a coachingról tanultunk és amiben segíthet

Egy hetes intenzív coach képzésen vett részt a Cronos Társkereső a Dr. Kollár Coaching Iskolában. Az élet minden területén megoldásközpontú javaslatokkal szolgáló coaching irányzat, az ontológiai coaching a párkapcsolati problémák leküzdésében is sikeres.


A Dr. Kollár Iskola képzése a coaching ontológiai irányzatára épül, ennek lényege az, hogy a jelenben meglévő erőforrásokra és kompetenciákra építünk. Tehát nem kérünk lehetetlent senkitől, nem kérjük azt, hogy múltbeli sebeket tépjen fel és nem elemezzünk a gyerekkorát annak érdekében, hogy megértsük a jelenét, a problémáját.


Amit teszünk, az az, hogy kizökkentjük a megrögzült gondolkozási sablonjából és ezen keresztül érjük el, hogy saját maga válaszoljon a saját kérdéseire. Nem tanítani akarunk ezzel a módszerrel, hanem rávezetni a helyes megoldásra, ami lehetővé teszi a hosszabb távú változást.

Eddigi munkánk során azt tapasztaltuk, hogy a hozzánk érkező párkeresők nagy része küzd valamilyen kisebb vagy nagyobb problémával, berögződéssel, ami akadályozza abban, hogy boldog párkapcsolatot alakítson ki. Sőt, azt sem kell titkolnunk, hogy a párkapcsolatban élőknek is gyakran meg kell küzdeniük az összecsiszolódással. Például az Egyesült Államokban a párok 16 százaléka minimális, 6o százaléka közepes és 22 százaléka sok konfliktussal jellemezte az együttélésüket. Ezek kezelése is megoldható az ontológiai coaching módszereivel.

Hatalmas lehetőséget látunk abban, hogy a párkeresést egy coaching folyamattal támogassuk meg. Ez a módszereiben könnyed és szórakoztató eljárás nagyon sikeres lehet az önfejlődésben és ezen keresztül a párkeresésben is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése