-

2015. július 31., péntek

Miért nem tud a modern kor mit kezdeni a házassággal?

A dédszüleinknek még ment, a nagyszüleink is vették az akadályokat, többségünk szülei is kibírták válás nélkül a házasságot...mi történik akkor most, velünk?

Mára minden megváltozott, ebben a cikkben átgondoljuk, hogy milyen dolgok változtak meg az elmúlt évtizedekben és, hogy ezek milyen hatással voltak a házasság intézményére.

A szex megszűnt létezni

Azt hiszem sokan egyetérthetünk abban, hogy a szex egy nagyon fontos tartópillére egy párkapcsolatnak, sőt sokan azt gondolják, hogy a legfontosabb. Nem csak az örömszerzés miatt, hanem a miatt a kötelék miatt is, ami kialakul általa a partnerek között. Viszont egyre többen szenvednek attól, hogy eltűnőben van az intimitás. A szex feladattá vált a házasságban...lehet, hogy régen is az volt, de most a "babaprojekt" és a "heti egy szex", mint titkos recept a házasság talpon maradásához megbabonázza az embereket. Arról nem is beszélve, hogy a mindenhonnan ránk ömlő szexualitás, a reklámokban megjelenő szexi nők és kívánatos férfiak mellett más szemmel tekintünk a feleségünkre vagy férjünkre...

A mocskos anyagiak

Valljuk be, jóval nehezebben lehet megélni manapság mint annak idején. Egyetemről vagy főiskoláról kikerülve pályakezdőként egyszerűen nincs meg a biztos anyagi háttér. Pedig nagyszüleink 20-25 éves korukra már rég házasságban éltek. Ma inkább az a jellemző, hogy annyira a munkába temetkezünk, hogy elfelejtünk élni, nem jut idő az együtt vacsorázásra, a nyaralásra, az ünneplésre.

Erősen kötődünk, ugyanakkor magasról teszünk a másikra

Válaszolj őszintén a kérdésre: amikor legutóbb egy olyan emberrel voltál, akit igazán szeretsz és törődsz vele mennyi ideig fordítottad felé teljesen a figyelmedet? Talán éppen csak telefonon váltottatok szót, a munkahelyedről titokban beszélve vagy egyszerűen csak kimerülten értél haza és már nem volt energiád arra, hogy tényleg érdekeljen és lekössön a beszélgetés. A fizikai kapcsolódás lényegében megszűnt a telefonnak és a közösségi médiának köszönhetően és rengeteg rokonnal, baráttal csak virtuálisan tartjuk a kapcsolatot.
Régen volt, hogy egész nap nem beszéltek egymással a szerelmesek, ma pedig ha nem válaszol azonnal egy üzenetünkre a nagy Ő, akkor rögtön megcsalásra gyanakszunk.

Sokkal fontosabb a figyelem, mint a szerelem

A közösségi médiának köszönhetőn rengeteg figyelmet kaphatunk, tölts fel egy fényképet és áradni fognak a kedvelések, akár ismeretlen emberektől is. De ez a siker és figyelem csupán látszólagos, gyakran megesik, hogy a mosolygó képek mögött egy teljesen összetört ember áll, nulla magánéleti sikerrel és lelki békével.
Hogyha szeretsz valakit akkor hagyj fel azzal, hogy másoktól vársz megerősítést és pozitív visszajelzéseket, ne keresd a kapcsolatodon kívül a hiúságlegyezgetést.

A privát élet nem létező fogalom

Szintén a közösségi oldalaknak köszönhetően gyakorlatilag megszűnt a privát zónánk, minden lépésünkről szeretünk beszámolni. Legyen szó akár egy nyaralásról, akár egy romantikus pillanatról vagy egy közös ágyban reggelizésről. Nincs is ezzel semmi baj, egy bizonyos határig... Inkább éld meg a pillanatot, világgá kürtölni később is ráérsz.

Forrás: Bodyrock

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése