-

2015. június 3., szerda

Mit tudsz a házasságról?

Jenna McCarthy egy rendkívül humoros előadásban foglalta össze a házassággal kapcsolatos kutatások végkövetkeztetéseit és végül arra jött rá, hogy érdemes házasodni. Azért mert…

Házasság előtt még úgy képzeljük az életünket, hogy az igen kimondása után minden meg fog változni. Mindig ott leszünk egymásnak, jóban, rosszban kitartóan fogjuk szeretni egymást. Sosem fogunk veszekedni, sosem reklamálunk, ha a párunk horkolásától nem tudunk aludni, sosem bosszant fel minket az, ha középen nyomja meg a fogkrémes tubust.

De a való élet valahogy egészen máshogy alakul. Jönnek a hullámhegyekkel együtt a hullámvölgyek is, rájövünk, hogy nagyon nehezen lehet horkolás mellett aludni és, hogy tulajdonképpen a fogkrémes tubus használatát is jelentősen megnehezíti, ha van egy ellenlábasunk, aki állandóan középen nyomogatja. Az együttélés nehéz. Túl nagyok az elvárásaink. Álomvilágban élünk és a házasságok jelentős része válással végződik, vagy állandósulnak benne az örökös veszekedések.

Pedig állítólag lehetne másként is, ezért felmerül a kérdés, hogy csinálják azok, akik jól csinálják? Szerencsére szakemberek és tudósok jelentős részét foglalkoztatja a téma, ezért mindent megtesznek azért, hogy zaklassák azokat, akiknek jól működő párkapcsolata vagy házassága van és ízekre szedjék azt.

A kutatók végül arra jutottak, hogy a boldog házasságokban van pár közös, ismétlődő motívum.

Például ezek gyakori jellemzői a boldog házasságoknak:

  • A feleség jobban néz ki mint a férj...és vékonyabb is.
  • A pozitív dolgokra fókuszálnak.
  • Minél több házimunkát végez a férfi, annál vonzóbbnak találja őt a nő. Ezért több a szex a kapcsolatban.


Ezek pedig ronthatják az esélyeket:

  • Azoknak boldogabb a párkapcsolata, akik sokat mosolyognak a gyerekkori képeiken.
  • Romantikus filmek... A férfiak többsége amúgy is utálja őket, de a kiváltott hatásuk még ennél is rosszabb: összehasonlítjuk a filmen látottakat a saját életünkkel. Persze, hogy az utóbbi lesz a vesztes.
  • Az Oscar-díjas színésznők házassága válással végződik. Ne nyerj Oscar-díjat.
  • A válás fertőző, ha egy közeli ismerősünk válik, akkor az veszélyezteti a mi kapcsolatunkat is. Ezek után 75% az esélye annak, hogy rosszul végződik a mi házasságunk is.

Mégis miért kötünk házasságot, ha csak a baj van vele? Jenna szerint egyszerűen boldogabbak, egészségesebbek a házasságban élők. Többet szexelnek és boldogabb gyerekeket nevelnek. Már megéri nem?

forrás: TED

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése