-

2015. június 17., szerda

Dr. Kollárné Déri Kriszti: Babás papás

A gyerekes párkeresés mindig nehéz kérdés, valahogy mégis mindig a gyerekeket egyedül nevelő anyukákra gondolunk ilyenkor. Párkapcsolati edzőnkhöz egy kislány apukája fordult egy olyan problémával, amivel valószínűleg nincs egyedül...


Kérdés:

Kedves Doktornő! 


34 éves férfi vagyok. Előző kapcsolatomból van egy nyolc éves kislányom. Jelenleg egy 33 éves nővel járok akibe szerelmes vagyok, akinél az egyik probléma az hogy nekem már van gyerekem. 6 hónapnyi tartós udvarlás után csábítottam el az előző kapcsolatából, majd ezt követően 5 hónapot töltöttünk az én lakásomban. Együtt élésünk során többször gondot okozott, hogy két hetente jön a kislányom hozzánk, sajnos a jelenlegi barátnőm nehezen fogadja el, pedig jól kijönnek. Volt már olyan is hogy ketten mentek moziba. És akkor a barátnőm még azt is kijelentette, hogyha nekem dolgom van hétvégén, éjszaka mondjuk dolgozom, akkor vigyáz a lányomra, igaz ilyet csak egyszer mondott. 
Kérem segítsen javaslataival, hogy miként könnyíthetném meg a dolgokat, hogy elfogadja a lányom. 
Válaszát előre is köszönöm! 

Üdv: Zoltán

Válasz:

Kedves Zoltán,

az lenne az SOS feladat, hogy ne próbálja megszerettetni a kislányát a szerelmével. 
Ezt a feladatot vegye nagyon, de nagyon komolyan, mert ezzel egy valódi és tudományosan megalapozott paradox-technikába fogunk. 

Elég borzalmasnak tűnik mellesleg (teljesen függetlenül a fenti paradox-technikától), hogy csekély 5 hónap alatt elvitette a hölggyel moziba a gyerkőcöt (és Ön addig hol volt? Nem Önnek adták láthatásra a kisembert?), sőt még éjszakánként is rátukmálná? Kire hagyná egyébként a kicsit, ha nem lenne Ön mellett az az asszony? Nos, pontosan arra bízza kapcsolattartás alatt is a gyermekét! 

Egyszerűen azt lenne jó megértenie, hogy ez a nő az Ön kedvéért, valamint a sajátjáért van Önnel és nem azért, mert Ön az előző életében is boldog volt valakivel. 
Azt célszerű eldöntenie, mit szeret a kiszemelt hölgyben: nőt, partnert lát benne vagy ingyen bébiszittert? 

Értem én, hogy mintegy mellesleg nemcsak szexpartner, vonzó nő, barát, társ kellene, hanem egy mindenben szolidáris partner. Ehhez azonban elköteleződésre van szükség. Az pedig egy folyamat (a kapcsolat következménye) és nem a kapcsolat előfeltétele. Szóval, picit felcserélte a sorrendet, de semmi baj, reméljük, nem történt még végzetes hiba. 

Térjünk vissza a paradox-technikára. Tekintsen a partnerére mint Marilyn Monroe-ra! (A világsztárral szemben is az lenne az elvárása, hogy jól ellássa a volt felesége/élettársa dolgát?) 
A kicsi ebben a boldog, új párkapcsolatban fog feloldódni (és nem azt kell alárendelnie neki). Szóval, úgy szerettesse meg a gyereket az imádottjával, hogy egyáltalán ne próbálja megszerettetni vele. Ha ezt a feladatot sikerül Önnek megoldania, joggal elvárhatja, hogy a partnere elég vonzónak találja az Önnel való együttélést ahhoz, hogy a kislányt is elfogadja. 

Szeretettel drukkolok Önnek, Önöknek!

Forrás: I love school

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése