-

2015. május 19., kedd

Összefoglaló az összes “Mi a tartós párkapcsolat titka?” című cikkből

Minden hétre jut egy világmegváltó “mi a tartós párkapcsolat titka?” kezdetű tanácsadó cikk. Összegyűjtöttük ezekből a szerintünk leginkább hasznosítható információkat.


Általánosságban mindegyik cikk ugyanazt mondja: figyelj a párodra, beszélgess vele, legyen jó a szexuális életetek és legyetek tisztában azzal, hogy van fönt és van bizony lent is egy párkapcsolatban. Egyszerűen hangzik, igaz? De a részletek valahogy mindig kimaradnak, az, hogy egyáltalán hogyan kezdj hozzá. Nyilván rossz, hogy a rózsaszín köd eszményképét látjuk mindenhol: moziban, plakátokon és a sztárok életében. De attól, hogy egyszer-kétszer elolvassuk, hogy ez rossz látásmód, nem fog megváltozni a helyzet. Úgyhogy most leírjuk mi is, szerintünk mi lenne a tanácsos. 


Rózsaszín köd, vágyak és idealizálás

Szerencsére egyre több helyről halljuk, hogy senki sem tökéletes. Az ha megismerjük a másik negatív tulajdonságait is nem jelenti a kapcsolat végét. Fókuszálj a pozitívumokra.

Hegyek-völgyek, együtt-külön

Egy hosszú kapcsolat nem lehet állandóan egy szinten, el kell fogadnod a mélypontokat is, ugyanúgy, ahogy a magaslati kilátást is. Ugyanilyen ellentétpár az is, hogy a külön töltött időtől sem szabad megrémülni, egy párkapcsolatban is szükség van a magánszférára és arra, hogy a kapcsolat érdekében néha több időt tölts magaddal. Annál jobban fogjátok értékelni az együtt töltött időt.

A férfiak is álmodoznak

Azt gondolnánk, hogy a férfiak nem idealizálnak, pedig nekik is van elképzelésük a tökéletes nőről és a tökéletes párkapcsolatról, legfeljebb kevesebbet beszélnek róla. 

Önismeret 

Ismerned kell az igényeidet ahhoz, hogy a párod felé is tudd ezt kommunikálni, ezért fontos, hogy megismerd önmagad. Ebben segíthet az, hogy időt szakítasz magadra, a gondolataid rendszerezésére.

Kövesd!

Ha már olyan kevés idő jut a másikra a hétköznapokban, legalább használd ki a technika csodáit a kapcsolattartásra. Kövesd figyelemmel, hogy milyen bejegyzéseket tesz közzé a párod a közösségi oldalakon. Beszélgessetek arról, hogy aktuálisan mi foglalkoztatja, cseteljetek napközben, tartsátok a kapcsolatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése