-

2015. május 27., szerda

A szerelem nem történik meg csak úgy

A szerelem tipikusan nem az a dolog, ami csak úgy az öledbe pottyan mert megérdemled. Irigykedhetsz másokra, gondolhatod azt, hogy neked sokkal inkább kijárna, mint XY-nak, de egy valami biztos: párkapcsolata, és főleg boldog párkapcsolata csak annak lesz, aki készen áll rá.

Mint minden sikertörténet esetében, a párkapcsolatra való felkészülésnél is az a fontos, hogy az előkészületek találkozzanak a lehetőségekkel. Nem elég tehát, ha csak a lehetőség adott, de önmagában magad tériningezése, a nyitottság sem vezet azonnal eredményre.

Akik sikeresek ezen a területen, azok lényegében  két dolgot tesznek. Egyrészt tisztában vannak azzal, hogy milyen jellegű szeretetre várnak, másrészt pedig megtanulják kizárni a zavaró tényezőket. Értsük ez utóbbi alatt a rokonokat, akik folyamatosan azzal nyaggatnak, hogy mikor házasodsz meg, vagy az aggódó  barátokat, akik szerint jót tenne neked egy párkapcsolat. Vagy a saját negatív gondolataidat. Valljuk be, akik hosszabb ideje egyedül vannak, azok gyakran úgy érzik, hogy “nem elég jók” ahhoz, hogy párkapcsolatuk legyen. Vagy, hogy a boldog párkapcsolat nem jár ki mindenkinek.

Minden fájdalom és veszteség, amit a múltból hozol magaddal egy állandó félelmet generál benned. Az egyetlen oka annak, hogy még nem találtad meg a párodat, az az, hogy még nem állsz rá készen, mert nem engedted  még el ezt a múltat. Pedig a felkészülés nem olyan bonyolult, először azt a gondolatot kell elfogadnod, hogy érdemes vagy arra, hogy szeressenek.
Fokozatosan el kell engedned minden negatív gondolatot, ami visszatarthat. A feladat persze nem könnyű, de muszáj harcolnod, mert amíg nem érted meg magad, senki sem lesz elég jó vagy te nem leszel elég jó senkinek...

Forrás: The love coach

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése