-

2015. március 20., péntek

Sólyom Ági: Vajon erre kattannak a férfiak?

„Egy gyönyörű házat kínálunk Yogyakartán. 999 000 000 rúpiáért a két szobát, a két fürdőszobát, hatalmas akváriumot, az 523 négyzetméteres telken fekvő pazar kertet és a tulajdonosnőt is megkaphatja!”



Gondolhatnánk: komolyan azt akarja ez a nő, hogy érdekből, szabott tarifáért, a ház egy dekoratív tartozékaként vegyék feleségül?
Pedig ha az volt a cél, hogy kelendő legyen a ház (és a nő), akkor elérte célját: soha nem látott módon felpörgött a házat népszerűsítő videó nézettsége, a 40 éves tulajdonosnő pedig egyenesen médiasztárrá vált. Tehát úgy tűnik, marketingfogásnak sem volt utolsó a hirdetés, most már akár tulajjal, akár anélkül egészen biztosan jó áron elkel a ház.
De nem csupán ügyes marketinghúzásról van szó, a vállalkozónő állítja: eddig mindig megégette magát, ha szerelembe esett, soha nem lett jó vége a dolognak. Ilyen módon remél magának minél sürgősebben igazi lelki társat találni.
Hogy módszere mennyire vezet sikerre – én megvárnám a végeredményt. Mert a hölgy eddig ismeretes előtörténete alapján az látszik, hogy tud és szokott szerelembe esni. Így ez a kimenetel most sem kizárt, és ha nem vigyáz, könnyen kifoghat egy csalót vagy egy olyan férfit, amilyenek már eddig is voltak az életében. Hiszen jelentkező bőven akad, nyilván olyat fog választani, aki iránt vonzalmat is érez. Ha pedig a férfi kicsengeti a ház vételárát, majd boldogan beköltözik a jelenlegi tulaj mellé, akkor nem árt, ha a gyönyörű hölgy bebiztosít magának egy „B” verzió lakást. Ugyanis ha kenyértörésre kerül a sor és ugyanúgy hatalmas csalódás lesz a vége, mint a korábbi kapcsolatainál, akkor ráadásul foghatja a motyóját és cihelődhet.
Még mielőtt összevont szemöldökkel elítélnénk a párkeresésnek ezt a módját, gondoljunk csak bele: amióta házasság létezik, azóta él a világon a vagyon illetve társadalmi státusz alapján való párválasztás. Ha ma önállóbbak is a nők, és már nem a szülők választják is ki a megfelelő házastársat, a szerelmi házasság nem feltétlenül torkollik örökké tartó boldogságba. A romantika alapeszméje még csak kétszáz éves, és bár roppant népszerű, nem mindig vezet el a hosszantartó, értékes házassághoz. Erről bővebben olvashatsz itt.
Nem tehetek róla, de belém bújt a kisördög, és már látom magam előtt a bánatát a sokadik koktélba fojtó nőt, amint barátnőjének kesereg egy bárpultnál:

„-Mocskos strici! Neki csak a házam kellett!”
„-Igen, és milyen sokat fizetett érte, Drágám!”

De persze bízzunk benne, hogy ezúttal nem lesz csalódás a vége, hogy minden jól alakul és a kétségbeesett, magányos hölgy végre megtalálja élete párját.

Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése