-

2015. február 23., hétfő

Milyen szerepe van a szexnek a feltétel nélküli szerelemben?

Manapság egyre inkább eltávolodott egymástól a feltétel nélküli szerelem és a szenvedélyes szex fogalma. Pedig a valóságban kéz a kézben jár a két dolog.



A szex összetett dolog. Minden embernek más és más elképzelései vannak a témával kapcsolatban, ehhez adjuk hozzá azt is, hogy ha két ember egymásra talál, akkor folyamatosan alakítják egymás szexuális életét. Persze, az összecsiszolódáshoz idő kell.

Hogyan mutatható ki a feltétel nélküli szeretet a szexuális életben is? Tegyük fel, hogy a partnered tesz valami olyat, ami szerinte izgató vagy szexi, de neked teljesen más elképzelésed van a dologról. Ettől függetlenül még ugyanúgy szeretni fogod, nem? A hosszútávú párkapcsolat erről is szól, felfedezni egymás igényeit és legmerészebb vágyait, majd összeegyeztetni a sajátoddal.

Izgalmasabbá is teheti a dolgokat az ágyban a mély kötődés. Gondolj csak arra, hogy egy erős, bizalmon alapuló szexuális kapcsolat a legjobb talaj arra, hogy olyan dolgokat is kipróbálhassatok együtt, amik esetleg extrémnek számítanak. Az új dolgok felfedezése nem azt jelenti, hogy a saját igényeidet nem éled ki és aláveted magad a másik akaratának.

A feltétel nélküli szeretet azt is jelenti, hogy biztos talajt adunk a másiknak, gondolj csak szülők és gyermek kapcsolatára. Egészséges esetben ez nem korlátokat jelent, hanem egy biztonságos hátteret.

Ha a feltétel nélküli szerelem érvényesül a szexuális életedben is, az egy igazán erős kapcsolatot eredményezhet. 

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése