-

2015. február 20., péntek

Így gyógyítsd be a veszekedés okozta sebeket

Nemcsak a párkapcsolatok, hanem sok más emberi kapcsolat közül is rengeteg megy tönkre a vitás helyzetek miatt, azért, mert sokan nem tudják, hogy hogyan lépjenek túl egy-egy konfliktuson, veszekedésen.


Nem minden esetben a kierőszakolt békekötés a megoldás, sokkal inkább az a cél, hogy továbblépjünk a fájdalmon, mert csak ez vezethet igazi békéhez. A sértettség és a megbántottság cipelése az egészségre is káros hatással lehet. Az együttérzés az egyetlen dolog, ami segíthet a gyógyulásban és abban, hogy egészséges párkapcsolatot, barátságot és hosszú távú kapcsolatot alakíthassunk ki.

Kövesd ezt a hat lépést a nyitottság felé, hogy könnyen felépülhess a viták után:
  1. Nincs is annál rosszabb, ha nem beszélitek meg a dolgokat. Ha a viharfelhők elvonultak, nyíltan és őszintén el kell mondanod a véleményedet.
  2. Ne felejtsd el, hogy mindenkinek vannak belső küzdelmei és másokkal való konflikutusai is. Ha a párodról vagy egy hozzád közelálló személyről van szó, akkor ne hagyd, hogy elvakítson a düh, kicsit éld bele magad a másik helyébe.
  3. Biztosan veled is előfordult már, hogy egy helyzetben az “ellenségedhez” hasonlóan viselkedtél. Vajon akkor saját magadat is elítélted?
  4. A szomorúsággal és a fájdalommal szembenézni elkerülhetetlen. Egyetlen probléma sem oldódhat meg teljesen anélkül, hogy ne néznél a dolgok mélyére. Ha ismered a részleteket, magabiztosabban tudod magad mögött hagyni a szomorúságot.
  5. Becsüld meg a múltat. Különösen a párkapcsolatokra érvényes ez. Emlékezzetek vissza közösen az élményeitekre, ez segít feledtetni a konfliktust.
  6. Tervezzetek közösen, tűzzetek ki új célokat. Ha közösen dolgoztok valamin az alapjaiban változtatja meg a kapcsolatotokat. Nem kell nagy dologra gondolni, lehet ez egy utazás vagy egy kis kert közös gondozása is.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése