-

2015. február 3., kedd

Ami a modern házasságból hiányzik

Elképzelhető, hogy nehezebb ma házasságban élni, mint egy-két generációval korábban? Mi történhetett és mi lehet a megoldás, ha valóban boldog házasságot akar valaki a 21. században?

Annak ellenére, hogy a nők sok területen sokkal szabadabbak, mint korábban, a házasság mintha mégsem működne. Karrierépítés, boldog párkapcsolat, gyereknevelés és házimunka, meg persze a szociális kapcsolatok fenntartása, mind egy életbe zsúfolva. Minden nő érzi úgy néha, hogy túl nagy teher nehezedik rá.

A túl sok választási opció úgy tűnik nem hogy felszabadította volna a női nemet, de sokkal inkább megnehezítette a dolgát.

Mi változott az elmúlt 70-80 évben a házasság intézményével kapcsolatban? Az igazság az, hogy régebben sokkal inkább szerződésnek tekintették a házasságot, a nőknek pedig sokkal kevesebb lehetőségük volt arra, hogy kiteljesedjenek. Leszűkültek a munkalehetőségek, a gyereknevelés és a házimunka töltötte ki egy nő mindennapjait. Válásról pedig szó sem lehetett, ki kellett tartani még a leggyötrelmesebb házasságban is.

Szerencsére (vagy nem szerencsére?) kinyílt a világ a nők előtt. A válás általános lett, ami kétélű fegyver. Nőtt a nyomás, eddig ugye az okozott hatalmas feszültséget, hogy egy megromlott kapcsolatban muszáj maradni, most már az is nyomást jelent, hogy milyen egyáltalán a jó házasság, és, ha esetleg megromlik a kapcsolat érdemes-e benne maradni, megpróbálni javítani rajta vagy inkább ki kell lépni belőle.

Változtak az elvárások a házassággal kapcsolatban. A legtöbb ember elkezdett hinni a mesébe illő boldogan élünk, míg meg nem halunk kapcsolatokban és amikor valamilyen kihívás elé kerülnek, megdöbbennek, hogy tenniük is kell valamit a dolgokért.

Tehát a modern kor házasságaiból többnyire a kitartás és az elköteleződés hiányzik. Adni kell egy esélyt annak is, hogy ezek mellett a kevésbé divatos értékek mellett is kiállunk.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése