-

2015. január 6., kedd

Mindent megmérgező kapcsolat

Jeffrey Bernstein igazi párkapcsolati guru azt állítja, hogy az emberek többsége saját gondolataival fertőzi meg a kapcsolatát, ezért siklanak azok félre. Szerintünk ezt lehet a párkeresés időszakára is vonatkoztatni.



A professzor három jelcsoportot különít el, ezeket mutatjuk be most mi is. Persze, arra is gondolva, hogy a párkeresők, hogyan tudnak saját gondolataikkal keresztbe tenni maguknak.

 Kritika és lenézés:

Ez a kettő talán a szeretetteljes kapcsolatok igazi megrontója. Gyakran csak gúnyolódó viccelődés formáját ölti a dolog, de ennél sokkal többről van szó. Hasonlóan bántó és mérgező lehet, ha a másik nagyobb nyilvánosság előtt kritizál.
Ilyesmi ugye az első pár randi alkalmával nem sűrűn fordulhat elő, amire viszont tudsz figyelni, az az, hogy mennyire viselkedik lekezelően, mennyire öntelt a randipartnered, már ebből is következtethetsz a továbbiakra.

Elkerülés:

Az elkerülés a passzív agresszív formája a kapcsolatok mérgezésének. Ez különösen az első pár randi után válhat aktuálissá, a ki keressen kit játszmával. De már hosszú ideje működő párkapcsolatoknak is keresztbe tehet.
Ráadásul az idő nem, hogy javítaná ezt a szituációt, még rontja is. Ha nem beszél hozzád a partnered, vitás helyzetekben nem veszi fel a kesztyűt és ha az általad felvetett problémákra nem reagál, akkor ez hosszú távon a kapcsolat végleges megromlásához vezethet.

Elveszve a negatív energiák közt:

Kimerültél, teljesen tehetetlennek érzed magad, mert az adott helyzet minden energiádat és életkedvedet elszívta? Ha úgy érzed, hogy minden erőfeszítésed kárba vész, hogy a kapcsolatot fenntartsd, vagy ha nem látsz arra esélyt, hogy a közeljövőben megváltozzon a helyzet, akkor talán ideje elengedni.

Ha a fenti három pont közül alapos önvizsgálat után is úgy érzed, hogy igaz az alakuló kapcsolatodra, a randipartneredre vagy a párodra, akkor légy őszinte magadhoz és lépj ki a szituációból, mielőtt még mérgesebbé válna a helyzet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése