-

2015. január 27., kedd

Állj át a világos oldalra - rosszkedvűző praktikák

Tapasztalataink szerint rengeteg mindenből kiábrándult társkereső bolyong tanácstalanul. A boldogságod azonban minimum 40%-ban azon áll vagy bukik, hogy képes vagy-e a változásra. Az különbözteti meg a boldog embereket a boldogtalanoktól, hogy mennyi negatív gondolatot fogalmaznak meg magukban.

 A boldogtalan emberek általában fokozatosan szedik magukra ezt az állapotot, míg végül odáig fajul a helyzet, hogy mindenben csak a rosszat látják meg. Kerülj ki az ördögi körből, úgy hogy távolmaradsz az alább felsoroltaktól.

  • Nem kell hibásokat keresni. Vállalj felelősséget a tetteidért.
  • Ne állítsd be magad áldozatként, ne gondold azt, hogy a világ túl kegyetlen, te pedig túl kevés vagy ahhoz, hogy változtass a dolgokon.
  • Azt gondolod, hogy senkiben sem lehet megbízni? A boldogtalan emberek gyakran abba a hibába esnek, hogy mindenkit kizárnak az életükből, egyszerűen azért mert megbízhatatlannak tartják őket.
  • A pesszimisták gyakran az egész világból csak a rossz dolgokat látják meg, vagy azon morfondíroznak, hogy bezzeg, régen mennyivel jobb volt az élet, és az előremutató dolgokra egyáltalán nem szánnak időt és energiát.
  • A boldogtalanok szeretnék a napjuk, az évük, az életük miden egyes pillanatát kontrollálni. Mindenre van egy B-tervük és nehezen viselik, ha valami nem úgy történik, ahogy elképzelték. Az optimista személetűek ezzel szemben szabadon tudják engedni a dolgokat, anélkül, hogy ez zavarná őket. Ez ez utóbbi megoldás jóval kevesebb stresszel jár.
  • Ne hasonlítsd magad másokhoz, ez is egy tipikusan negatív szemléletű hozzáállás. Azok az emberek, akik így élik az életüket, fokozatosan egyre szigorúbbak lesznek magukkal és másokkal is, ami nem éppen egy kedvező alap a boldog élethez.
  • A boldogtalan emberek rengeteg időt elvesztegetnek arra, hogy másokat kibeszéljenek a hátuk mögött, ahelyett, hogy a saját életükkel foglalkoznának.
  • A jövőhöz, azok akik boldogtalannak érzik magukat, sokkal gyakrabban állnak negatívan. Ez nem azt jelenti, hogy az, aki boldog az semmitől sem fél, sokkal inkább igaz az, hogy ők képesek elkülöníteni a félelmet a szorongástól.

Ezeket az alapvető berögződéseket megváltoztatva fokról fokra újra átállhatsz a napfényes oldalra. Ezzel pedig nemcsak a hangulatodat javíthatod, hanem érezni fogod, hogy hogyan hat a kapcsolataidra, az egészségedre és az életed minőségére is.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése