-

2014. november 7., péntek

Sólyom Ágnes: Tetszik nekem. De én tetszem-e neki?

Tetszem neki? Oké, elsőre úgy tűnik. De annyira jó lenne poloskát elhelyezni a zsebébe, hogy most mit fog mondani a barátjának... Tényleg bejövök neki, vagy csak úgy tesz? Hányszor éltük már át ezt a dilemmát. De igazán: Honnan tudhatod, hogy tetszel-e az új randipartnerednek?



Itt a gyors válasz: láss a szavai mögé!

Igen, itt következik a hosszabb kifejtés: Mit is jelent, az hogy a szavai mögé látunk valakinek? Nem mást, mint hogy megpróbáljuk tudatosítani azokat a jeleket, érzeteket, megérzéseket, amiket a másik öntudatlanul küld. Ezen kívül: levonjuk az udvariassági együtthatót.

Lássuk csak, mik is ezek a jelek!
•    Talán unatkozik, máshová figyel? – lopva az órájára néz, netán a tekintetével pásztáz, mintha keresne valakit vagy valamit.

•    Mosolyog, de időnként mintha átfutna az arcán egy komor felhő. – Tartja a társadalmi normákat, nem akar a lelkedbe gázolni, de könnyen lehet, hogy  nem rád számított.

•    „Majd hívlak!” – Azt hiszem, ezt nem kell bemutatnom. Ha nem beszélitek meg, hogy mikor alkalmas nektek a hívás, akkor több, mint valószínű, hogy nem kell meredten figyelned a telefonodat. Ha akar, úgyis megtalál.

•    „-Akkor mennyi az esélyem? Egy az ezerhez? –Inkább egy az egymillióhoz. –Hurrá, akkor van esélyem!” – Szép dolog az önbizalom, de fájdalom: ez egy elutasító válasz volt. Csak azért volt udvarias, mert ez a válasz idegen tőle: „-Ha ketten lennénk egy egyébként lakatlan szigeten, akkor is inkább egy orángutánnal lennék, mint veled! Nem, semmi esélyed! Érted? Semmi!”

•    „Te különlegesvagy! Ilyen lánnyal még soha nem találkoztam!" – Jaj, ne már… Tényleg ez volt a legjobb csajozós duma? Igen, valóban hízeleg a hiúságunknak, csak kissé ásításra késztet, ha ezt minden új randin meghallgatja az ember. De lányok, még az is lehet, hogy őszintén gondolja. Erre most térjünk ki egy kicsit részletesebben.

Vegyük tehát azt az esetet, amikor a férfi nagyon lelkes, feltűnően erős érdeklődést mutat. Fiúk, talán ti is voltatok már ilyen helyzetben: egy lány teljesen lekötötte minden gondolatotokat, úgy éreztétek, hogy ő egy valódi földre szállt angyal. Minden percet vele akartatok tölteni, és ez így ment… Nem túl sokáig.
Mert mi is történt? A kezdeti lelkesedést felváltották a hétköznapok, az angyalról pedig kiderült, hogy - jééééé! – nem tökéletes. Szép és jó minden, de legszívesebben most már nyom nélkül fölszívódnátok. Nem tudtok elköteleződni, netán vonz egy új kapcsolat lehetősége.

Tehát ismét a bevált módszert javaslom az ilyen esetek elkerülésére: adjatok magatoknak időt! A megismerkedésre, arra, hogy a randi javára önkéntelenül is föltett maszk lehulljon

Hogy megtaláld az arany középutat a tökéletes bizalmatlanság és a túlzott kitárulkozás között, ahhoz olvasd el a bizalomról szóló cikkeket.

Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó

További információk: Párharmónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése