-

2014. november 14., péntek

Sólyom Ágnes: Hogyan hozd tudtára, hogy tetszel neki? - Testbeszéd ismerkedéskor

Ó, annyira helyes! Milyen gyönyörű, kifejező tekintete van! Jó lenne még találkozni… De hogyan mondjam meg neki, hogy tetszik, hogy ne tűnjek túl nyomulósnak, de azért értse?

Lánynak, fiúnak egyaránt lehet ez a problémája. De mivel mi nők elvárjuk, hogy a férfi kezdeményezzen, nem árt egy kis segítséget adni nekik némi bátorítással. Ez pedig nem más, mint a testbeszédünk. Lássuk, mi minden utalhat arra, hogy neked mint nőnek tetszik a randevúpartnered.

Mosolyogj sokat – Egy barátságos arc a legjobb vonzerő! Ez annyira evidens, hogy remélem, további magyarázatot nem is igényel.

Ha már itt tartunk, nevess a viccein! Persze ne legyen erőltetett, de egy férfinak fontos visszajelzés, hogy tetszik-e a többieknek a szövege.

Dicsérd – Merd szavakba önteni, ha őszintén lenyűgöz a randipartner kedvessége, valamilyen jó tulajdonsága vagy amit magáról mesél. Azért persze vigyázz a nagyotmondókkal.

Ha tényleg érdekel a pasi, ne vonakodj új randit megbeszélni vele. Ha túl rámenősnek érzed, akkor nyugodtan közöld vele, hogy hazamész átgondolni a dolgot, de aztán most már rajtad a sor, hogy kezdeményezz.

Ha látszik rajta, hogy őt is lázba hoztad, csak egy kicsit félszeg, búcsúzáskor adj neki két puszit. Ez azért elég egyértelmű üzenet, ellenszenvesekkel ritkán puszilkodunk.

Flörtjelzéseknek hívják az olyan mozdulatokat, amikkel magunkra irányítjuk a figyelmet. Például a haj dobálása, a keresztbe tett láb lóbálása, hosszú ideig tartó szemkontaktus, visszapillantás a vállon át. Kutatók bebizonyították, hogy azok az egyedülálló nők, akik sok flörtjelzést adnak, nagyobb valószínűséggel találnak partnert egy szórakozóhelyen. Ha viszont megbeszélt randid van, csak óvatosan a jelzésekkel. A kevesebb néha több.

Megehet persze, hogy utólag átértékeljük a találkozót. Általában inkább veszít az értékéből a kérdéses partner a randit követő időszakban, mint ellenkezőleg. Persze tudjuk, hogy a nem-válasz is válasz, mégis én úgy gondolom tisztességesnek, hogy ha az ismerkedés után úgy érzed, tévedtél, mégsem tudod magad egy párként elképzelni vele, akkor ezt is kommunikáld felé. Ha vár rád, üzen, levelet ír, hívogat, egyszerűen közöld vele a döntésedet. Abban a pillanatban biztosan nehéz, de a saját életedet is megkönnyíted, ha így teszel.

Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó

További információk: Párharmónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése