-

2014. november 5., szerda

6 tipp az örömteli élethez

Gyakran csak a hozzáállás kérdése, hogy mennyire érzed jól magad a bőrödben. De van pár mindennapi döntés is, ami rávihet a helyes útra.


Le az önmarcangolással!

Szinte mindenki túl szigorú önmagával és nem veszi figyelembe, hogy ez mennyire negatív hatással van az életére. A megoldás, hogy nyiss magad felé és a vádaskodás helyett az együttérzés taktikáját alkalmazd. Fogadd el, hogy te is emberből vagy, aki tévedhet. Tanulj a hibáidból, ne büntesd magad feleslegesen és lélegezz fel.

Fogadd el az elutasítást:

Belegondoltál már, hogy mennyi energiát pazarolsz el arra, hogy próbálsz tökéletes lenni, vagy a mások által helyesnek ítélt dolgot tenni? Így nem lehet spontán módon élni. El kell fogadnod, hogy nem függsz másoktól, és mások véleményétől. Fogadd el a kritikákat és az elutasítást is.

Fogalmazd meg a belső értékeidet:

Lásd tisztán magad, tudd, hogy a külső és a belső tulajdonságaid egyaránt értékessé tesznek. Az, hogy mit értél el, és, hogy mások mit gondolnak rólad és a teljesítményeidről, mind hatással lehetnek a közérzetedre. Tudnod kell, hogy a teljesítmény és a külső adottságok az idő előrehaladtával megfakulnak, az igazi érték a jó tulajdonságok sora.

Ne félj a kudarctól:

Ha reálisan látod az értékeidet, akkor többé a kudarctól sem fogsz tartani. Kezeld úgy ezeket az élményeket, mint tanítómestereidet, hiszen minden, amit átélsz a fejlődési folyamatod részét képezik.

Ne vedd magadra mások viselkedését:

Amennyiben elérted, hogy tisztán lásd önmagad, mások viselkedése sem fog hatást gyakorolni rád. Ha esetleg negatívan állnának hozzád, az nem azt jelenti, hogy veled nem stimmel valami, vedd számításba azt is, hogy esetleg ők nem jutottak el az önismeret olyan magas fokára, mint te.

Maradj a pillanatban és ne védekezz a fájdalom ellen:

Ha a mostban maradsz rájössz arra, hogy a fájdalom és az öröm forrása is a jelen pillanat. Ne védekezz a fájdalmas események ellen sem, ne próbáld azokat elkerülni. Ha túlságos kontroll alatt tartod magad az táptalaj lehet a szorongó, depressziós, üres életformának.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése