-

2018. július 11., szerda

Egy Like következménye

Bátran lehet mondani, hogy a Facebook korát éljük. Bármi történik velünk, akár jó, akár rossz, mindent posztolunk, és megosztjuk az ismerőseinkkel.


Egy Like következménye

Egy kép feltöltéséhez, vagy egy gondolat megosztásához már az aktuális hangulatunkat is be tudjuk állítani. Folyamatosan fejlődik az oldal, egyre több lehetőség van rajta, nem is csoda, hogy folyamatosan rajta lóg az ember. De mi van egy like mögött, és milyen következményei lehetnek?

Csak egy gombnyomás. De mi jön utána? Mint ahogy többféle kapcsolat létezik, úgy a következmények is mások. De nézzük csak sorjában:

Barátság:
Ha egy barátunk/barátnőnk kedveli a fényképünket, akkor az szimpla vélemény kifejezés, hogy tetszik neki. De persze tudjuk, hogy a barátnők soha nem mondanának rosszat egymásról. Legalábbis a másik szemébe nem. Kedveljük az embert, persze, hogy a fényképével is így vagyunk, és ez így van jól.
Ezzel jobb lesz a barátságunk.

Ismerkedés:
Ha valakivel ismerkedünk, szimpatikus nekünk, akkor, ha tetszik, ha nem, minden lépését figyeljük, és kedveljük. Itt inkább arról van szó, hogy finom célzásokat teszünk arra, hogy  többet szeretnénk tőle, a másiknak meg persze ez nagyon jól esik, és viszonozza is majd egy like-kal.
Egyenes út a sikerhez.

Friss kapcsolat:
Bár egy friss kapcsolatban minden szép és jó, egy like felérhet egy megcsalással. Legalábbis a sértett fél úgy érezheti. Lehet, hogy csak egy gombnyomás, de a másik fél azt látja, hogy nézegeted az adatlapját, fényképeit, tetszik neked, és még a Ő, és mindenki más tudtára is adod ezt. Na ebből lehetnek nagy viták, és néha még szakítás is. A féltékenység nem jó, de az se, ha csak a másik miatt nem csinálsz semmit a közösségi oldalon. Mert ugye az is baj, ha a Te képedet, hozzászólásodat kedveli, egy a pároddal azonos nemű.
Komoly problémákat okozhat a kapcsolatban.

Házasság:
Aki házasságban él, és látja, hogy a párja megnézte, és kedvelte valakinek a fényképét, nem is foglalkozik vele, mert biztosnak érzi a kapcsolatukat. Ez így is van jól. Viszont a közösségi oldalak nagy veszélyt rejtenek, mert régi nagy szerelmek kerülhetnek elő, akiket már elsodort az élet. És ilyenkor egy like egy szikra is lehet, ami hamar lángokba csaphat át.
Válás is lehet.



Egyértelmű, hogy a már kapcsolatban élőkre veszélyes az a bizonyos Like, mindenki másra, és kapcsolataikra pozitív hatással van. De nem kell, hogy előjöjjön a zöldszemű rém minden alkalommal, mert kivételek vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése