-

2016. június 25., szombat

Boldogíthat a kevés szex is?

A társkeresők is tudják, hogy egy hosszabb kapcsolatban fel kell készülni az elhidegülések hullámvölgyeire. Egy újabb kutatás eredményeit mutatjuk be a témával kapcsolatban... Elöljáróban csak annyit, hogy vajon tényleg csak a nőkre jellemző, hogy kevesebb szexel is beérik?

 
Boldogíthat a kevés szex is?
 
 

 
 
 

A párkapcsolat elején sokkal hevesebb a vágy, többször szeretnétek együtt lenni, vágytok a közelségre és ha csak rövid időre is, de el kell szakadni egymástól, azt rosszul élitek meg. Viszont ahogy telik az idő, egyre kevesebb szexel is beérik a felek.

Vajon csak sztereotípia, hogy a férfiak bármikor és bármennyit képesek szeretkezni, míg a nőknek nem olyan fontos az együttlétek száma?
Az igazság az, hogy a két fél alakítja, hogy kapcsolatukban mennyi együttéltnek szorítanak helyet, de gyakran észre sem veszik, hogy mindketten felelősek a végeredményért.
 
Egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatásban szakemberek 21 napon keresztül figyeltek meg olyan párokat, akik már hosszú ideje együtt vannak. Kiderült, hogy minden párkapcsolatban van egy fél, aki a vadász szerepét játsza és van egy, aki a prédájét. Tehát az egyik fél a kezdeményező szexuális téren, a másik pedig hagyja, hogy levadásszák. Minél ritkább az együttlétek száma, annál könnyebb vadászatra számíthat az aktív fél.
 
Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy a férfiak és a nők egyaránt boldogabbak akkor, ha a párjuknak nincsenek elvárásai az együttlétek számával kapcsolatban. Sőt, kifejezetten nagy nyomást jelent, ha napi rutinként minden este szeretkezniük kell.
 
Az is kiderült, hogy ha valamelyik fél túl sokág van a kezdeményező fél szerepében, akkor a másk fél hajlamos ellustulni, ez pedig az egyik fő oka a kiégésnek. Erre az a legegyszerűbb magyarázat, hogy egy ilyen helyzetben nagyobb eséllyel üti fel a fejét a visszautasítástól való félelem. A férfiak sokszor visszavonulót fújnak, ha azt érzik, a párjuk már nem kívánja őket.
A kutatócsoport szerint a boldogság kulcsa a nyitottság, de sokat segíthet az is, ha újra felélesztve a tüzet valaki átveszi a vadász szerepét, a lényeg, hogy minden pár kialakítsa saját, íratlan szabályait és közös cél legyen a külvilág kizárása időről időre.

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a társ keresö oldal, igen komoly partnerek jelentkeztek. Tisztelettel,és Köszönettel Ilona Berta

    VálaszTörlés