-

2016. április 12., kedd

Hogy írj figyelemfelkeltő levelet online társkeresőn?

Arról már írtunk, hogy milyen egy jó bemutatkozó szöveg egy társkeresőn, arra is kitértünk, hogy egy jó profilkép gyakran nem várt eredményeket hozhat, sőt már az online felületek kereső opcióit is elemeztük. Mostanra már biztos mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a társkeresés nem egyszerű feladat, a részletekre is figyelni kell, például arra is, hogy milyen levelet írunk.

 

 

Hogy írj figyelemfelkeltő levelet online társkeresőn?



Ha odáig már regisztráltál egy online társkereső felületre, sok információval és minőségi fotóval dúsított profilt hoztál létre és kiismerted,  hogy milyen lehetőségek állnak előtted az adott oldalon (pl.: tesztküldés, szavazás, palackposta… stb.), akkor jó úton jársz.

 


A következő előtted álló akadály, amit le kell küzdened az a levélírás. Ha találtál szimpatikus, hozzád illő társkeresőket, akkor már csak azt kell kitalálnod,  hogy hogyan vedd fel velük úgy a kapcsolatot, hogy tényleg felhívd magadra figyelmet és elérd, hogy kitűnj a többi párkereső közül.

Nem csak az fontos, hogy mit írsz, hanem az is, hogy mikor.

Ma már a legtöbb társkereső oldal mutatja, hogy ki az, aki éppen a használja az oldalt és ki az, aki kevésbé aktív. Érdemes akkorra időzítened a leveledet, amikor a kiválasztottad a gépe előtt ül. Sőt, jó, ha a keresőfelületeknek azt a funkcióját is igénybe veszed, ami azt mutatja meg, hogy ki, mikor lépett be a társkereső profiljába utoljára. Ha valaki már mondjuk egy hónapja nem is nézett rá az oldalra, akkor valószínűleg nem fogsz választ kapni az üzenetedre.

Ha van lehetőséged a tárgy mezőbe írni, akkor ide írj valami frappánsat és tömöret.

Kockáztass és a sablonos, "nagyon szép vagy", "mi a kedvenc filmed?" mondatok helyett találj ki valami izgalmasabb felütést.

A vicc a titok nyitja, csempéssz humort a soraidba. Nem várja el senki, hogy bohóckodj, főleg akkor nem, ha távol áll a karakteredtől, de egy-két humoros mondat mindenkinek belefér, mindenkinek jól áll. Nézd meg a profilját és találj ki egy olyan témát, ami kapcsolódhat hozzá, gondold át, hogy hogyan tudnád megnevettetni.


Érdemes magadra is utalnod az első üzenetben, ha találsz valamit, ami összeköt titeket, akkor azt tedd szóvá.

Ne nyújtsd túl hosszúra az első levelet, első körben az a fontos, hogy felkeltsd a másik érdeklődését és, hogy válaszoljon. éppen ezért érdemes egy kérdéssel zárnod az írásodat, így nagyobb valószínűséggel fog a válasz gombra kattintani a máik...

6 megjegyzés:

  1. Olyan levelet is kaptam, hogy nem tudok olvasni, mert ő fiatalt keres ,egy nagyon nyers levél volt. Én senkit nem bántok meg, ilyen nem ide való! Tisztelettel Berta Ilona

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont erre szerettük volna felhívni a figyelmet, fontos, hogy mindenki megtalálja azt a hangnemet, amivel illik a másik párkeresőhöz fordulni, akkor is, ha éppen nem őt keresi :).

      Törlés
    2. ÉN senkinek sem tetszem a Cronoson sem!Le is tettem róla hogy bárkinek is irjak,ugysem válaszol senki!Gépiesen irom mindenkinek a "tetszik"-et"!Utálom mikor nálam kissé fiatalabbak lepapáznak itt a Cronoson!Feladtam minden reményt!Itt is csak alakoskodás,téves önértékelés,önbecsapás folyik,mint általában a társkeresőkön!Nem tartom sem agyilag,sem egészségileg öregnek!

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. AZ a baj hogy a gyermekeim regisztráltak erre az oldalra . Tulajdon képen én Sergiában élek ,nem tudok levelet küldeni

    VálaszTörlés
  4. Én is hasonló cipőben járok, Aki nekem tetszik annak én nem tetszem, Nagyon megalázónak tartom a sok vissza útasítást! Üdvözlettel

    VálaszTörlés