-

2015. október 29., csütörtök

Így működhet a modern párkapcsolat

Sokan azt mondják, hogy a házasság kiment a divatból, pedig az igazi kérdés nem az, hogy kötnek-e az emberek házasságot vagy nem, hanem az, hogy mikor és, milyen úton jutnak el odáig, hogy az sikeres legyen.



Igen, a házasságkötés kitolódott a fiatalok életében, egyre később és később kötnek házasságot, de a nők 78 %-a, a férfiaknak pedig a 70 %-a továbbra is azt mondja,  hogy a jó házasságnak és a kiegyensúlyozott családi életnek nagy jelentőséget tulajdonít és szeretne is kiépíteni mindkettőt.

Tehát akárhogy is gondolkozol jelen pillanatban, akár meg akarsz házasodni, akár nem, egy jó párkapcsolat mindenkinek az alapigényei közé tartozik. Mit tehetsz tehát érte?

Amiben a szakemberek többsége egyetért a témával kapcsolatban az az, hogy a jó házassághoz elengedhetetlen, hogy már előtte kialakuljon egy minőségi, intim kötelék a felek között. A bizalom, a becsületesség, a hűség és a barátság kell hogy áthassa a párkapcsolatokat, enélkül nem szabad oltár elé állni.

Szóval fel kell tenned magadnak a kérdést, készen állsz-e arra, hogy ezeket az értékeket a kapcsolatba vidd, vagy sem.
A szakemberek szerint a fiatalok lelkesek a témával kapcsolatban, de sokszor nem értik meg, hogy a szerelem, a jó párkapcsolat több mint a kémia. Ha tényleg szeretnéd megőrizni a szerelem töretlenségét, akkor a legjobb, amit egy férfi tehet, hogy megpróbál tényleg időt szánni a párjára, tényleg csak rá figyelni. A nőknek pedig hatalmas lecke lehet, ha ráébrednek arra, hogy nem csak róluk szól a kapcsolat, a másik félnek is vannak érzései.

A legtöbb félreértés abból adódik,  hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy az ellenkező nem tagjai, hogy alakítanak ki intim viszonyt.
A nők általában a beszélgetésen keresztül érik el ezt, a férfiaknak pedig az is elég, ha egymás mellett vannak és közösen végeznek egy tevékenységet, akár anélkül is, hogy megszólalnának. Gondoljuk csak arra, hogy mennyire szeretnek akár csöndben egy üveg sörrel a kezükben ülni és meccset nézni. Míg a nők inkább egy kávé mellett szeretik kibeszélni magukból az érzéseiket, aktuális problémáikat.

Azt is fontos tisztáznia magában egy társkeresőnek, hogy az elvárásaink rólunk szólnak és sokszor nem reálisak. Illetve, hogy ne azt nézd, hogy téged kik találnak vonzónak , hanem ismerd meg magad is tudd, hogy kit szeretnél magad mellé, akivel tényleg működhet.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése