-

2015. október 20., kedd

"30 éves vagyok, a szakítás mestere"

Harminc éves és olyan tapasztalatai vannak a szakítás területén, mint senki másnak. Miután ráébredt, hogy minden egyes kapcsolatának gyakorlatilag ugyanúgy lett vége és ha így folytatja, akkor sosem fog kikerülni az ördögi körből, úgy határozott, hogy megosztja a történetét másokkal.


Nathan Thompson részletes stratégiát dolgozott ki szakítás esetére: megszakítani minden kapcsolatot, törölni a közös fotókat, törölni a közösségi oldalakról az ellenséget, eltüntetni azokat a tárgyakat, amik Rá emlékeztetnek, sírni, amennyit csak szükséges, megírni egy-egy túlcsorduló e-mailben az érzéseidet, majd soha nem küldeni el a címzettnek, vágyakozni az újrakezdésre, romantikus dalokat hallgatni, végül pár hónap után újra mosolyogva kilépni a lakásból. És, újrakezdeni az egészet valaki mással.

Nathnan leghosszabb kapcsolata 18 hónapig tartott, ennek a negyede már veszekedéssel és a szakítás előkészítésével telt. Mivel úgy gondolta, hogy nem szeretne egyedül maradni örökre és kutyáját sétáltató agglegénnyé avanzsálni, önvizsgálatba kezdett.

Először arra figyelt fel, hogy szépen lassan mindenki eljutott körülötte a házasságig, voltak olyan ismerősei, akik a 20-as éveik elején jöttek össze és 30 felé álltak az oltár elé. A családi minták is a hosszú házasságot hozták, mint követendő példát. Mégis, a külvilág, a társadalom szemében egy általános házasságellenes szemlélet van érvényben, ami valóban összezavaró lehet...

Végül Nathan úgy döntött, hogy a húga esküvője kiváló alkalom lesz arra, hogy körbenézzen, mi is a helyzet párkapcsolat-ügyben, beszélgessen házas rokonokkal és barátokkal, ők hogyan csinálják? És talán rájöjjön arra is,  hogy ő mit rontott el eddig.

Nagyjából mindenkinek vázolta szerelmi életének eddigi történetét és az alábbi válaszokat kapta:
- Meg kell találni a közös szeretetnyelvet. Rá kell jönni, hogy mi a partnerünk szeretetnyelve. 

- A párkapcsolat kemény munka, ezt el kell fogadni. 

- Még nem találkoztál azzal, akivel érdemes lenne házasságot kötnöd.

- Áldozatokkal jár a házasság, manapság túl sokat várunk a másiktól.

- Túlságosan magaddal voltál elfoglalva a kapcsolataidban, ha már készen állsz rá, akkor természetesen jön magától a kapcsolat fejlődése.

- Rögtön a közelségre, a mindent felperzselő szerelemre vágytál, de az érzéseknek időt kell adni, hogy kialakuljanak és elmélyüljenek.
Forrás: The Guardian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése