-

2015. szeptember 15., kedd

Úgy néz ki a közösségi média nem házasságpárti

Nem érdemes tagadni, mindannyian fent vagyunk legalább egy közösségi oldalon, ahol megesik, hogy az életünk legapróbb részleteit is megosztjuk másokkal...így például a kapcsolati státuszunkra is gyorsan fény derülhet.


Ma már mi sem természetesebb annál, hogy a különböző közösségi platformokon tartjuk a barátainkkal a kapcsolatot, onnan informálódunk és itt vezetjük életünk kisebb, nagyobb lépéseit. Arról már sok szó esett, hogy hogyan befolyásolja a közösségi média az emberi kapcsolatokat, sok vita lezajlott már arról is, hogy elszakít vagy inkább közelebb hoz minket egymáshoz. De arról már kevesebbet beszélünk, hogy milyen hatása lehet a házasságra.

Az alábbi négy hatás nincs túl jó hatással a házasságra sem, úgyhogy úgy néz ki valahogy muszáj korlátokat szabnunk a szokásainknak, ahogyan ma kezeljük a közösségi médiát.

Minden lépését követed

Egy ártatlan flörtöt korábban szőnyeg alá lehetett söpörni, a másik valószínűleg sosem szerzett róla tudomást, ma már látod, hogy kiknek a képét kedveli a párod vagy a kiszemelted, kikkel lép kapcsolatba, kik azok akik reagálnak az ő posztjaira...Ördögi kör.

Szakértők szerint ma már azt is érdemes átbeszélni egy kapcsolat indulásakor, hogy milyen online viselkedés elfogadható és, mi az, amit már nem tudunk tolerálni. Igen...kicsit olyan ez a dolog, mint amikor afölött lamentálunk, hogy akkor a csók megcsalásnak számít-e vagy már a csók gondolata is az.
 
Nagyobb teret ad a féltékenykedésnek

Időről időre mindenkiből előtörhet a féltékenység, de a közösségi oldalak gyakran képzelt vagy valós alappal fűthetik fel a zöld szemű szörnyet. Néha már az is vitaalap lehet, ha valaki túl sok időt tölt a számítógép előtt és ezzel az együtt töltött időből csíp le. Ezekről a dolgokról beszélni kell, még akkor is, ha sebezhetőnek érezzük magunkat ilyenkor…
 
Kiteregetni a szennyest

Állítólag készítettek pár felmérést ez ügyben és kiderült, hogy sok válságban lévő pár szereti megszellőztetni, hogy nincs minden rendben a kapcsolatukkal. Eltérőek a vélemények, hogy mi ennek az oka, talán várják a támogatást a közösségi felületeken keresztül is...

Megerősítés

Az előző ponttal némiképp összefügg az utolsó. A Facebook és társaik általában hasonló érdeklődési körű embereket kötnek össze, ami remek lehetőség arra, hogy egy döntésben támogatókra találj, ami a válás esetében nem feltétlenül szerencsés… ne hagyd, hogy olyanok befolyásolják a döntésedet, akik nem is ismerik teljes mélységében a helyzetedet.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése