-

2015. szeptember 18., péntek

Lehet még egy dobása az exnek vagy újabb dobás lesz a vége?

Ha éppen egy szakítás vezetett a társkereső oldalunkra, akkor valószínűleg néha elgondolkozol azon, hogy mi lenne, ha mégis megpróbálnád újrakezdeni az exeddel. Nehéz döntés, úgyhogy segítünk a mérlegelésben.


Lényegében öt kérdést kell megfontolnod mielőtt kimondod a nemet vagy rábólintanál az újrakezdésre.

A 12 hónapos szabály

Ahhoz, hogy valakiben tényleg megérjen a változás, legalább 12 hónapnak el kell telnie. Hiába ámítod magad azzal, hogy megváltozott, teljesen más ember lett, rövid idő alatt elképzelhetetlen, hogy valóban tartós dologról legyen szó.

Tényleg megbánta?

Főleg, ha megcsalásról is szó van a történetben nagyon fontos kérdés a megbánás. Az ugye önmagában nem jelent sokat, ha valaki egyszerűen bocsánatot kér, a szavak helyett a tettek sokkal többet jelentenek...

Környezeti hatás

Ha valaki tényleg elszánta magát a változásra, akkor szükségszerűen a környezetét és a környezetében lévő embereket is meg kell válogatnia. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak olyanok, akiknek támogató hatásuk van és vannak olyanok akik inkább visszahúznak. Ez akár jelenthet munkahelyváltást is, ha valaki változni akar, a környezete is változik, muszáj távolságot tartani a kísértéstől.

Milyen a hozzáállása?

Vajon a tudatában van annak, hogy milyen változásokon mentetek át együtt és külön-külön is? Változott a szemléletmódja a szakításról az elmúlt időszakban? Vajon tisztában van azzal, hogy változtak a körülmények és hajlandó az új játékszabályok szerint játszani?

Definiáld a kapcsolatotokat

Miért lenne tabu bárkit is megkérdezni arról, hogy milyen tervei vannak a jövőre vonatkozóan? A nők általában mindig tudják, a férfiaknak pedig csak hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy egy kapcsolatban ki is mondják. Éppen azon vagy, hogy adj egy második lehetőséget neki...muszáj őszintének lennie, ha igazán akarja az újrakezdést.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése