-

2015. május 12., kedd

Páros magány

Sokan érzik magukat egyedül, részben azért mert ebben a felgyorsult világban eltolódtak az értékek. Többet dolgozunk, kevesebbet beszélgetünk, inkább az interneten vitatjuk meg a kisebb és nagyobb problémáinkat is. Egyre nehezebben megy az, hogy egy helyben ülve, egy dologra fókuszáljunk. És ez a párkapcsolatokra is hatással van.


Nemcsak az a szörnyű a magányosság érzésével, hogy gyakran vezethet depresszióhoz, hangulatingadozásokhoz, hanem az is, hogy egy olyan szemüveget ad ránk, amin keresztül nem látjuk reálisan a párkapcsolatunkat, nem vesszük észre az értékeit. Sokan csak a végeredményt látják, egy ellaposodott, magányos és boldogtalan párkapcsolatot, a fölött a tény fölött pedig elsiklanak, hogy az ő viselkedésük is hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához.


Ez alól a házasság sem kivétel. Nem elég házasságot kötni, mert ez önmagában nem óv meg a problémáktól. De mire kell odafigyelni? Azt a legfontosabb megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy a jelenlegi életformánkból mindenhonnan az érzelmi elszigeteltség eszményképe árad, pont az ellenkező irányba kell törekednünk. Ha keveset találkoztok, akkor is fordítsatok rá időt, hogy legyen alkalmatok őszintén és nyugodtan beszélni egymással.

Törj ki a mókuskerékből. Ha te nem érzed jól magad a kapcsolatodban, akkor a párod sem. Valakinek el kell kezdenie a jég megtörését, elkezdeni az új szemléletmóddal gondolkozni. Sokan csak abban a téveszmében élnek, hogy ha már valami elromlott, azt nem lehet megjavítani. Miért kellene úgy viselkedni mint a legelején, amikor még minden olyan izgalmas és szikrázó volt? A valóság viszont az, hogy nagyon sok múlik azon, hogy hogyan állunk hozzá a kérdéshez. Ha ragaszkodunk ahhoz, magányosak vagyunk és egy katasztrófa a kapcsolatunk, akkor egy idő után el is kezd ennek megfelelően alakulni. Szerencsére ennek az ellenkezője is igaz, csak a rosszat mindig könnyebb elhinni.

Kezdésnek megteszi az is, ha elkezdetek egy kicsit nosztalgiázni, hogy felelevenítsétek, hogyan is gabalyodtatok egymásba.
Fontos, hogy ne hidd, azt, hogy belelátsz a partnered fejébe, mert még akkor sem tudod kikövetkeztetni, hogy a másik mire gondol, ha már több éve, évtizede ismered. Ezért kell minél többet beszélni egymással.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése