-

2015. február 24., kedd

Az élet szerelem nélkül körülbelül annyit ér, mint a szerelem élet nélkül - interjú Dán Péterné Ibolyával, a nyíregyházi Cronos Iroda vezetőjével

A nyíregyházi Cronos Iroda vezetőjének, Dán Ibolyának mottója: „Az élet szerelem nélkül körülbelül annyit ér, mint a szerelem élet nélkül”. Ibolya olyan irodavezető, aki folyamatosan képezi magát, kellően felkészült és maximális empátiával rendelkezik. Legfőbb célja, hogy a lehető legtöbbet tehesse ügyfeleiért.

  • Mióta foglalkozol személyes tanácsadással és miért?

14 éve kezdtem el tanácsadással foglalkozni, mert korábbi hivatásom során /pedagógus vagyok/ is találkoztam emberi sorsokkal, párkapcsolati problémákkal.  Az ismerőseim között sok olyan ember volt, aki egy véget ért kapcsolat után szeretett volna továbblépni, csak nem kapott ehhez segítséget.  Mások ismerkedési lehetőség vagy időhiány miatt akadtak el. Úgy gondoltam egy társkereső iroda, ahová azok térhetnek be, akik komoly kapcsolatot keresnek, valódi lehetőséget, megoldást jelenthet.  Biztos voltam abban, hogy kellő felkészültség és maximális empátia kell a sikerhez. Ennek megfelelően folyamatosan képzem magam, mindig készen állok a megújulásra annak érdekében, hogy párkapcsolati tanácsadóként a lehető legtöbbet tehessem a hozzám segítségért fordulókért. Ezért dolgozom folyamatosan
  • Milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt 14 évben?
Visszatekintve szinte elrepült ez a 14 év! Az alapcélok ugyanazok maradtak, de a világ sokat változott, így sokat fejlődtünk mi is. Profi informatikai háttérrel rendelkezünk, ami folyamatosan fejlesztve követi az új kihívásokat. Naprakész, állandóan bővülő, fényképes adatbázis, az ügyfelek közötti egyre bővülő kapcsolatépítési lehetőségek segítik a minél eredményesebb munkát. Akkor is és most is legjobb tudásom és felkészültségem szerint segítem a társkeresőket.  
  • Kiknek és miért érdemes az irodai szolgáltatást igénybe venni?
Mindenkinek, aki komolyan szeretne párt találni. A beszélgetések során igyekszem megismerni ügyfeleimet, felmérni az igényeiket és az elvárásaikat. Így választ kapok arra, hogyan tudok az ő személyiségének a legtöbbet segíteni abban, hogy párra találjon. Folyamatos köztünk a kapcsolattartás, bármikor fordulhatnak hozzám. Ők is megosztják velem a társkeresés során szerzett tapasztalataikat – ezeket be tudom építeni a munkámba – igénylik és elfogadják párkapcsolati tanácsaimat. Minden ügyféllel bensőséges, bizalmas kapcsolatot igyekszem kiépíteni, ez feltétlenül szükséges a sikeres együttműködéshez.  Van, aki zárkózottabb, esetleg bizalmatlanabb, de ők is gyorsan meggyőződnek arról, hogy maximális odafigyelésben és diszkrécióban van részük. A lehetőség mindenki számára adott, viccesen azt szoktuk mondani 18 –100 éves korig.  Mindenki megtalálja a saját korosztályát.
  • Megosztanál velünk néhány sikertörténetet?
Álláspontom az –ezt az ügyfelekkel is meg szoktam osztani—aki komolyan gondolja a párkeresést, reális elvárásai vannak, tesz érte- nemcsak azzal, hogy bejön az irodába – de ismerkedik, találkozik, elfogadja a tanácsaimat, észrevételeimet.  Nem menekül attól, hogy párra találjon. Az évek során nagyon sok egymásra találás történt, minden korosztályban.  A mai napig jól működő párkapcsolatok születtek nálunk. Sok mindenkit említhetnék. Pl. azt a 40 körüli hölgyet, aki majdnem reményt vesztetten jött hozzám. A volt férje lerombolta az önbizalmát, „biztosította” arról, hogy nem kell senkinek.  Sok- sok beszélgetéssel kellett újra felépíteni az önbizalmát, a magabiztosságát. Pár beszélgetés után mintha kicserélték volna: egy pozitív, magabiztos személyiséggé vált. Azt mondta nekem: ”Ibolya köszönöm, hogy visszaadtad az önbizalmamat, már azt sem bánom, ha most nem találok párt.” Mondanom sem kell, hogy nem sokkal később párra talált, ma már boldog kapcsolatban él.

Említhetném azt a fiatal, több diplomás hölgy ügyfelemet is, aki azért nem tudott párra lelni, mert elmondása szerint „féltek tőle a férfiak” Sokat beszélgettünk arról, mit tehet ő azért, hogy ez ne így legyen. Volt mit tenni, változtatni. Nem sokkal ezután örömmel közölte: változott a helyzet, sokan szívesen közelednek hozzá, kellemes találkozásokban van része, de önkritikusan hozzátette ő is sokat változott. Hamarosan eljött a várva várt szerelem is, ma már boldog édesanya. 

Szívet melengető annak az idősen özvegyen maradt hölgynek a története is, aki családja nyomására kereste meg az irodát. Féltették, hogy magába forduló és depressziós lesz a magánytól. Együtt választottuk ki a szimpatikus párjelölteket, segítettem a kapcsolatfelvételben. Így örömmel találkozott a lehetséges jelöltekkel, biztonságban érezte magát.  A mai napig együtt vannak az itt talált párjával. A lánya mondta talán nekem a legszebb elismerést: Ibolya köszönöm, hogy visszaadtad édesanyám életkedvét.

Összességében elmondhatom, hogy minden ügyfélre jó szívvel emlékszem vissza és ez tapasztalataim szerint kölcsönös. Az évek folyamán nagyon sokan találtak párra irodánk segítségével. Több „Cronos-babánk”született itt szövődött párkapcsolatokból. Nem kell senkinek társ nélkül élnie, vagy elhitetni magával, hogy neki így a jó. Valahol valaki csak önre vár. Valaki kezében megbúvik egy simogatás, melyet önnek tartogat. Találjuk meg együtt!

A nyíregyházi Cronos Iroda elérhetőségei:

Cím: Nyíregyháza, Búza tér 20. Telefon: 06204442249 E-mail: peternedan@freemail.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése