-

2014. december 22., hétfő

Veronika válaszol: Megbocsájtás, újrakezdés és szex

Tanácsadónk, Veronika ezúttal az újrakezdés és a szex témakörét járja körül egy olvasói levélen keresztül. 



Kérdés:

Mi lehet a probléma ha a férjemmel valami miatt nincs házaséletünk? Volt tavalyelőtt egy szerelem a részéről, ami két évig tartott, megbocsájtottam és valahogy még sincs semmi rendben.

Válasz:

Az intimitás, szexualitás újraépítéséhez sajnos nem elég a megbocsátás. A megbocsátás nem egyszerű lépés, becsülendő érték, hogy úgy érzi, önnek sikerült. Sajnos, ha egy szép kedd délutánon megbocsátunk, attól még este nem feltétlen jön össze egy kölcsönösen kielégítő együttlét.

Mélyre nyúló gyökerei lehetnek a kialakult helyzetnek (vonzalom elmúlása, kielégületlenség, elnyomott vágyak, stb. miatt kitekintés a kapcsolatból, szeretői viszony fenntartása, lezárása, újrakezdés nehézsége). Nagyon fontos átbeszélni ezekben az esetekben, hogy mi vezetett a megcsalásig, ki mivel volt elégedetlen, és a jövőben min tudnak változtatni annak érdekében, hogy újrakezdjék!

A megcsalás komoly érzelmi sérüléseket hagyhat maga után. Ha a pár együtt szeretné folytatni, akkor ajánlott közösen párkonzultáció, párterápia keretein belül feldolgozniuk a történteket és újraépíteni a kapcsolatukat. Ahogy a kielégítő, jó működéshez is két ember kell, úgy az intimitás elrongálódása, megszakadása is két emberen múlik.

Szexhez fűződő viszonyunk, testünkről alkotott képünk, elvárásaink, vágyaink, kudarcaink sokszor képezhetnek tabutémát, vagy válthatnak ki indulatokat, veszekedéseket a pár tagjai között. Érdemes szakemberek segítségét kérniük, akik mederben tudják tartani a folyamatot, és egy fontos terület megbeszélését sem mulasztják el.

Jelenleg módomban áll felajánlani az Egycsónak Alapítvány közreműködésével térítésmentes párkonzultációs lehetőséget. Ha érdekli önöket a lehetőség, keressenek fel minket, hogy a felmerülő további kérdéseket és a lehetséges megoldási lehetőségeket számba vegyük. Várjuk önöket!


Üdvözlettel:

Kiss-Nemes Veronika

Önismereti, párkapcsolati tanácsadó, pszichológus


www.pszichologus.me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése