-

2014. december 18., csütörtök

Sólyom Ágnes: Az őszinteség kérdése

Egy újabb olvasói kérdésre párkapcsolati súgónk, Ági válaszol. Ezúttal az őszinteség kérdése kerül terítékre. Mire számíthat az, aki csúsztatások nélkül tölti ki az adatlapját?



Kérdés:

Lehet, hogy túl őszinte voltam az adatlapomon? Hatvan felett már természetes, hogy kisebb, nagyobb egészségügyi problémái adódnak az embernek. Aki ezt nem vallja be, az sunyít, nem őszinte az én szememben. A legtöbb esetben vagy nem kapok választ, vagy, ha mégis, abban nincs köszönet.
Pedig rendszeres kontroll mellett semmilyen problémám nincs, az adatlapomon feltüntetett 110 kg sem aktuális, tudatosan fogyókúrázom. Már csak az a kérdés, hogy mit tehetek azért, hogy ez ne hátráltasson a párkeresésben?

Válasz:

Nagyon általános a probléma, amit felvetett, gyakori keserű tapasztalat, hogy aki becsületesen tünteti föl a korát, egyéb paramétereit, az nehezen talál partnert. Elvégeztünk egy kísérletet Melindával: ő egy 42 éves, gyönyörű nő, de nem néz ki többnek 35-nél. Ha a korrekt évszámot tünteti föl, akkor nem ritka, hogy nála sokkal idősebb férfiak jelentkeznek, olyanok is, akiknek a lánya lehetne. Ha letagad legalább négyet, lemegy negyven év alá, akkor már a szóba jöhető partnerek is megnézik az adatlapját. A feltöltött fényképek alapján pedig lelkesen írnak, ismerkedni akarnak.
Az Ön példája annyiban hasonló, hogy őszintén írva magáról válaszra sem méltatják vagy kellemetlenkedő válaszokat kap. Igen, elsőre tényleg úgy tűnik, hogy az őszinteség ebben az esetben nem kifizetődő. Viszont lássuk, hogy reagálnak Melinda alkalmi partnerei: A randevún aztán, mikor Melinda bevallja valódi életkorát, az addigi feldobott férfi feszengeni kezd, mert szemmel láthatóan kellemetlen meglepetésként érte az őszinte vallomás. Tehát én úgy vélem, hosszútávon mégiscsak megéri őszintének lenni. Legelső: aktualizálja az adatlapját, ha valóban fogyott azóta! Érdemes egy mosolygós fényképet is föltölteni magáról. És türelem: legalább átlag fél évig kell egy online társkeresőn aktívan jelen lenni, hogy az ideális partnerrel találkozzon az ember. Tudom: ez a legnehezebb. Tekintse az őszinteségét egyfajta szűrőnek, amin kipotyog az, aki visszariad bármitől, amit Ön becsületesen fölvállalva leír az adatlapján! Akit a feltüntetett adatok közül bármi zavar, azzal jobb, ha nem is találkozik! És még egy fontos eszköz: páncél. Vértezze jó alaposan föl magát a nem kívánatos válaszok ellen! Hiszen azokat olyanok írják, akik Önt nem ismerik, akik felületesen ítélnek. Tehát ne azt nézze, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja!
Nehéz talpon maradni olyan közegben, ahol nem kapunk külső inspirációt. Mégis, én azt üzenem: kitartás, nagyon jó úton jár, hogy odafigyel a külsejére, az egészségére! Ha nem válaszol, ha méltatlanul válaszol valaki – továbblépni! Építse tovább önmagát, vigyázzon az önbizalmára és legyen továbbra is őszinte! Akinek ez olyan fontos, mint Önnek, az értékelni fogja!

Üdvözlettel:

Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése