-

2014. október 25., szombat

Sólyom Ágnes: Hogyan építs bizalmat a kapcsolatban? - 1. rész

Manapság, a gyorsan kialakuló párkapcsolatok korában fontos, hogy bizalmat ébressz a partneredben. Ezt sokan egyszerű feladatnak tartják, pedig nem mindenki számára az!


Lássuk, mi az a 6 pont, amit ha betartasz, kialakul a bizalom:

1. Légy kiszámítható!
A kiszámíthatóság nem egyenlő az unalmassággal. Ha van az életeteknek egy általatok meghatározott ritmusa, ahhoz könnyű alkalmazkodni. Akkor, de csak akkor, ha ez megvan, jöhetnek a meglepetések, a megszokottól való eltérés!

2. Légy megbízható!
Megbízható-bizalom: világos, ugye az összefüggés? Megbízol a partneredben, hogy elintézi, amit megígért, megtartja a titkodat, amit rábíztál. Ez a bizalom biztonságot épít a kapcsolatodban, egyszerűen el tudod magad engedni, nem görcsölsz azon: „Jaj Istenem, most mi lesz a vízcsappal?” Ez nem a te gondod, ha megígérte, hogy elintézi.

3. Azt mondd, amit gondolsz!
Persze, szépíteni, csalni, urambocsá’ hazudni is lehet, de minek? Amikor kialakítasz egy párkapcsolatot, bizonyos fokig természetes, hogy a legjobb arcodat fogod mutatni. Nem is arról van szó, hogy rögtön az első randin le kell szólni az öltözékét. Csupán arról, hogy ha kimondod, amit valóban gondolsz, akkor nem fogtok tévelyegni egymás gondolatai körül, hanem egyenes közlések mentén egyszerűbben megértitek egymást, épp ekkor építitek a legszorosabb köteléket.

4. Higgy a partnered képességeiben!
Ha hisznek benned, a terveidben, az álmaidban, az neked is szárnyakat ad. Támogasd hát te is partneredet céljai elérésében! Ha valami miatt mégsem tudsz őszintén hinni a képességeiben, közöld ezt vele nyílt, de szeretetteljes módon!

5. Légy nyílt vele szemben!
Semmit sem kell rejtegetned vagy titkolnod a párod elől, ha valóban bizalomteli, szeretetteljes kapcsolatra vágysz. Előbb-utóbb minden kis stikli napvilágra kerül, akkor aztán meginog a bizalom és komolyan sérül a kapcsolat.

6. Oszd meg a vágyaidat a pároddal!
Senki nem gondolatolvasó. Ne várd, hogy magától rájöjjön, mit szeretnél, legegyszerűbb, ha egyenesen közlöd vele. Ha az egyik fél egyoldalúan folyamatosan kiszolgálja a másikat, akkor a felemás helyzetben mindketten kényelmetlenül fogják érezni magukat: az egyik kihasználtnak érzi magát, a másik fojtogatónak érzi a másik folyamatos jelenlétét. Ha panaszod van, közöld!

Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó

További információk, korosztálytól függetlenül: Párharmónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése